För att funktionen du försöker använda ska fungera korrekt behöver du uppdatera ditt samtycke. Du kan alltid ändra dig genom att klicka på Cookieinställningar i sidfoten.

podcast news play företagaren I media förmån faq
Senaste nytt i hela landet - Företagarna Nyheter

Obeställda varor, behöver jag betala?

För några månader sedan fick mitt företag ett brev med ”julerbjudande” från ett lotteriföretag. Jag kastade brevet eftersom jag inte var intresserad av deras erbjudande. Igår fick jag en kartong med varor och en faktura från lotteriföretaget. Lotteriföretaget menar att det föreligger ett avtal mellan oss eftersom jag inte tackade nej till erbjudandet. Måste jag betala?

Nej, du måste inte betala. Du har inte ingått ett avtal med lotteriföretaget. Enligt svensk rätt kan man inte ensidigt binda någon till ett avtal. Detta är inte tillåtet och kallas för negativ avtalsbindning. Ett avtal mellan er föreligger helt enkelt inte.

Observera att: Ovanstående är ett enkelt svar på frågan. Det kan finnas undantag m.m. som inte tagits upp och rättsläget, trots att vår intention är att informationen ska vara uppdaterad och korrekt, kan ha förändrats.

Alla frågor och svar om Avtal & Köp:

Alla frågekategorier:

Visste du att...

Företagarnas juridiska rådgivning ger dig som företagare goda råd för bättre affärer.

En vacker dag inser du att någon har försökt lura dig, eller att du borde läst igenom det där avtalet lite noggrannare. Då är det guld värt att kunna ringa till Företagarnas juridiska rådgivning. Vi får omkring 120 samtal per dag och guidar dig som medlem till rätt väg ur problemet! Du som medlem i Företagarna kan ringa hur ofta du vill på 0771-45 45 45

Läs mer om medlemskapet
Räkna ut kostnaden för ditt medlemskap

Medlemskapet ger dig rabatter, rådgivning och nätverk.

Bli medlem – tillsammans skapar vi bättre förutsättningar

Medlemsförmåner

Vi erbjuder över 30 medlemsförmåner med rabatter på IKEA, SJ, Volvo, BMW, Fortum, Swedol med mera.

Politik och påverkan

Vi driver företagarpolitiska frågor genom att presentera analyser, fakta och egna undersökningar.