För att funktionen du försöker använda ska fungera korrekt behöver du uppdatera ditt samtycke. Du kan alltid ändra dig genom att klicka på Cookieinställningar i sidfoten.

podcast news play företagaren I media förmån faq
Senaste nytt i hela landet - Företagarna Nyheter

Konkurrenten som vann lever inte upp till kraven!

Mitt företag har deltagit i en offentlig upphandling men blivit tvåa och inte fått ordern. Konkurrenten har enligt mig svarat ja på en massa krav som givit poäng i utvärderingen och lett till att de vann upphandlingen, men nu visar det sig när de löpande levererar varor att detta varit felaktigt och att de egentligen skull haft färre poäng och vi skulle vunnit upphandlingen, allt enligt mig. Vad kan jag göra?

Det verkar på din fråga som att den upphandlande myndigheten redan har träffat avtal med leverantören som vann upphandlingen. Då går det tyvärr inte att begära en överprövning av själva upphandlingen, det måste göras inom tio dagar från dagen efter det att beslut om tilldelning av kontrakt har skickats ut till berörda leverantörer.

Då tiodagarsfristen löpt ut återstår för en förfördelad leverantör att begära skadestånd genom att väcka talan i tingsrätt. Detta skall göras senast inom ett år från det att avtal slöts med den leverantör som vann upphandlingen. 

Observera att: Ovanstående är ett enkelt svar på frågan. Det kan finnas undantag m.m. som inte tagits upp och rättsläget, trots att vår intention är att informationen ska vara uppdaterad och korrekt, kan ha förändrats.

Alla frågekategorier:

Visste du att...

Företagarnas juridiska rådgivning ger dig som företagare goda råd för bättre affärer.

En vacker dag inser du att någon har försökt lura dig, eller att du borde läst igenom det där avtalet lite noggrannare. Då är det guld värt att kunna ringa till Företagarnas juridiska rådgivning. Vi får omkring 120 samtal per dag och guidar dig som medlem till rätt väg ur problemet! Du som medlem i Företagarna kan ringa hur ofta du vill på 0771-45 45 45

Läs mer om medlemskapet
Räkna ut kostnaden för ditt medlemskap

Medlemskapet ger dig rabatter, rådgivning och nätverk.

Bli medlem – tillsammans skapar vi bättre förutsättningar

Medlemsförmåner

Vi erbjuder över 30 medlemsförmåner med rabatter på IKEA, SJ, Volvo, BMW, Fortum, Swedol med mera.

Politik och påverkan

Vi driver företagarpolitiska frågor genom att presentera analyser, fakta och egna undersökningar.