För att funktionen du försöker använda ska fungera korrekt behöver du uppdatera ditt samtycke. Du kan alltid ändra dig genom att klicka på Cookieinställningar i sidfoten.

podcast news play företagaren I media förmån faq
Senaste nytt i hela landet - Företagarna Nyheter

Vilken av adresserna ska jag skriva som arbetsställe i arbetsgivardeklarationen?

Fråga: Mitt företag kommer att expandera till grannkommunen. Tanken är att jag inledningsvis ska arbeta där men sedan lämna över helt till platschefen efter några månader och bara besöka ibland. Vilken av adresserna ska jag skriva som arbetsställe i arbetsgivardeklarationen? Får jag göra avdrag för resorna?

Svar från juristen: Du ska skriva ditt vanliga tjänsteställe som arbetsställe eftersom det är tillfälligt ändrade förhållanden. Det är först om när du anser att det är tills vidare eller mer än två år som arbetsplatsen kommer att ändras som du ska ändra tjänsteställe.

Det gör att när det är så kort tid som du arbetar på nya arbetsplatsen så räknas det som tjänsteresa. Det gör att ditt företag som arbetsgivare kan betala för resorna eller du göra avdrag för resorna i inkomstdeklarationen.

Observera att: Ovanstående är ett enkelt svar på frågan. Det kan finnas undantag m.m. som inte tagits upp och rättsläget, trots att vår intention är att informationen ska vara uppdaterad och korrekt, kan ha förändrats.

Alla frågor och svar om Anställning:

Alla frågekategorier:

Visste du att...

Företagarnas juridiska rådgivning ger dig som företagare goda råd för bättre affärer.

En vacker dag inser du att någon har försökt lura dig, eller att du borde läst igenom det där avtalet lite noggrannare. Då är det guld värt att kunna ringa till Företagarnas juridiska rådgivning. Vi får omkring 120 samtal per dag och guidar dig som medlem till rätt väg ur problemet! Du som medlem i Företagarna kan ringa hur ofta du vill på 0771-45 45 45

Läs mer om medlemskapet
Räkna ut kostnaden för ditt medlemskap

Medlemskapet ger dig rabatter, rådgivning och nätverk.

Bli medlem – tillsammans skapar vi bättre förutsättningar

Medlemsförmåner

Vi erbjuder över 30 medlemsförmåner med rabatter på IKEA, SJ, Volvo, BMW, Fortum, Swedol med mera.

Politik och påverkan

Vi driver företagarpolitiska frågor genom att presentera analyser, fakta och egna undersökningar.