För att funktionen du försöker använda ska fungera korrekt behöver du uppdatera ditt samtycke. Du kan alltid ändra dig genom att klicka på Cookieinställningar i sidfoten.

podcast news play företagaren I media förmån faq
Senaste nytt i hela landet - Företagarna Nyheter

Stanna längre trots att lokalavtal gått ut

Jag som hyresgäst har själv sagt upp vårt lokalavtal för avflytt men nu vill jag stanna kvar lite längre, går det?

I det fall hyresgästen själv har sagt upp lokalen för avflytt är det tyvärr inte möjligt att få uppskov med utflytten genom hyresnämnden. Om ni däremot sagt upp lokalen för villkorsändring är det möjligt att begära hyresnämndens prövning av uppskovsfrågan. I det omvända läget när hyresvärden har sagt upp kontraktet för avflytt eller villkorsändring är det också möjligt att få uppskov med avflytt.

Även fast ni i er situation inte har laglig rätt att pröva uppskovsfrågan hos hyresnämnden kan hyresvärden ibland acceptera en uppgörelse med ett senarelagt utflyttningsdatum. 

Observera att: Ovanstående är ett enkelt svar på frågan. Det kan finnas undantag m.m. som inte tagits upp och rättsläget, trots att vår intention är att informationen ska vara uppdaterad och korrekt, kan ha förändrats.

Alla frågekategorier:

Visste du att...

Företagarnas juridiska rådgivning ger dig som företagare goda råd för bättre affärer.

En vacker dag inser du att någon har försökt lura dig, eller att du borde läst igenom det där avtalet lite noggrannare. Då är det guld värt att kunna ringa till Företagarnas juridiska rådgivning. Vi får omkring 120 samtal per dag och guidar dig som medlem till rätt väg ur problemet! Du som medlem i Företagarna kan ringa hur ofta du vill på 0771-45 45 45

Läs mer om medlemskapet
Räkna ut kostnaden för ditt medlemskap

Medlemskapet ger dig rabatter, rådgivning och nätverk.

Bli medlem – tillsammans skapar vi bättre förutsättningar

Medlemsförmåner

Vi erbjuder över 30 medlemsförmåner med rabatter på IKEA, SJ, Volvo, BMW, Fortum, Swedol med mera.

Politik och påverkan

Vi driver företagarpolitiska frågor genom att presentera analyser, fakta och egna undersökningar.