podcast news play företagaren I media förmån faq

Ser på de senaste tre åren och väljer det mest fördelaktiga

A-kassan baseras på inkomsten och många företagare har hållit tillbaka sitt löneuttag väldigt lågt (eller inget alls) för att försöka klara verksamheten innan de ger upp och söker a-kassa – hur ska man tänka där när företaget går dåligt?

Har man möjlighet att inte själv sluta ta ut lön är detta ett gott tips. Tyvärr är det ju dock sällan överensstämmande med en företagares situation då verksamheten har en nedgång.

A-kassan baserar i normalfallet ersättningen på det bästa av de tre senaste beskattade inkomståret och väljer det som är mest fördelaktigt.

Observera att: Ovanstående är ett enkelt svar på frågan. Det kan finnas undantag m.m. som inte tagits upp och rättsläget, trots att vår intention är att informationen ska vara uppdaterad och korrekt, kan ha förändrats.

Alla frågekategorier:

Visste du att...

Företagarnas juridiska rådgivning ger dig som företagare goda råd för bättre affärer.

En vacker dag inser du att någon har försökt lura dig, eller att du borde läst igenom det där avtalet lite noggrannare. Då är det guld värt att kunna ringa till Företagarnas juridiska rådgivning. Vi får omkring 120 samtal per dag och guidar dig som medlem till rätt väg ur problemet! Du som är medlem i Företagarna kan ringa oss hur ofta du vill på 0771-45 45 45

Läs mer om medlemskapet
Räkna ut kostnaden för ditt medlemskap

Medlemskapet ger dig rabatter, rådgivning och nätverk.

Bli medlem – tillsammans skapar vi bättre förutsättningar

Gå med idag!

Här listar vi 49 anledningar till varför du ska gå med i Företagarna.

Valet 2022

Allt för dig som är småföretagare och ska rösta i riksdagsvalet 2022.