För att funktionen du försöker använda ska fungera korrekt behöver du uppdatera ditt samtycke. Du kan alltid ändra dig genom att klicka på Cookieinställningar i sidfoten.

podcast news play företagaren I media förmån faq
Senaste nytt i hela landet - Företagarna Nyheter

Testa: Hur hållbart är ditt företag?

Få en bra ögonblicksbild av hur statusen är för ditt företag just nu med vårt digitala testverktyg. Det tar inte mer än 10 minuter!

Testet innehåller ett antal frågor om företagets verksamhet inom fyra tematiska områden - miljö, mänskliga rättigheter, arbetsrätt och affärsetik. Testet bygger till stor del på internationella standarder och riktlinjer för hållbarhet exempelvis på ISO 26 000. Det är emellertid endast frivilliga riktlinjer och leder därför inte till någon certifiering.  

När du genomfört testet får du en praktisk sammanställning som berättar hur företaget står sig inom olika hållbarhetsområden. Svaren är anonymiserade − det är bara du som vet vilka svar du lämnat. Rapporten kan du sedan utgå i från för att utveckla ditt hållbarhetsarbete.

Guide till ett klimatsmart företagande

Efter du fått din lägesbild över hur företaget står sig inom olika hållbarhetsområden, kan det vara dags att utveckla ditt hållbarhetsarbete praktiskt. Det finns mycket du kan göra för att minska ditt företags utsläpp och bidra till ett stabilare klimat. Era transporter, uppvärmning, el, och mat-, produkt- och materialval kan spela stor roll för företagets klimatpåverkan. För att minska klimatpåverkan gäller det att få koll på de största utsläppskällorna och hitta sätt att minska dem.  Så här kommer du i gång: Första steg till ett klimatsmart företagande

 

Taggar
Räkna ut kostnaden för ditt medlemskap

Medlemskapet ger dig rabatter, rådgivning och nätverk.

Bli medlem – tillsammans skapar vi bättre förutsättningar

Medlemsförmåner

Vi erbjuder över 30 medlemsförmåner med rabatter på IKEA, SJ, Volvo, BMW, Fortum, Swedol med mera.

Politik och påverkan

Vi driver företagarpolitiska frågor genom att presentera analyser, fakta och egna undersökningar.