För att funktionen du försöker använda ska fungera korrekt behöver du uppdatera ditt samtycke. Du kan alltid ändra dig genom att klicka på Cookieinställningar i sidfoten.

podcast news play företagaren I media förmån faq
Senaste nytt i hela landet - Företagarna Nyheter

Hur fungerar det med STIM-avgifter?

Fråga: Jag har ett bolag med en bifirma (särskilt företagsnamn) där min fru arbetar en dag i veckan. Hon utför massagebehandlingar. Vi har köpt musik från en leverantör med avslappningsmusik. Min fru och endast en kund i taget lyssnar på musiken. Är detta tillåtet eller måste vi betala STIM-avgift?

Svar från juristenDen som framför musik offentligt är som huvudregel skyldig att betala ersättning för detta till STIM. Med offentligt framförande menas att i en lokal som allmänheten (till exempel kunder) kan få tillträde till framför musik, till exempel genom att man spelar radio i lokalen. Ni bör alltså kontakta STIM om ni tänker fortsätta spela musik i behandlingslokalen. 

Observera att: Ovanstående är ett enkelt svar på frågan. Det kan finnas undantag m.m. som inte tagits upp och rättsläget, trots att vår intention är att informationen ska vara uppdaterad och korrekt, kan ha förändrats.

Alla frågekategorier:

Visste du att...

Företagarnas juridiska rådgivning ger dig som företagare goda råd för bättre affärer.

En vacker dag inser du att någon har försökt lura dig, eller att du borde läst igenom det där avtalet lite noggrannare. Då är det guld värt att kunna ringa till Företagarnas juridiska rådgivning. Vi får omkring 120 samtal per dag och guidar dig som medlem till rätt väg ur problemet! Du som medlem i Företagarna kan ringa hur ofta du vill på 0771-45 45 45

Läs mer om medlemskapet
Räkna ut kostnaden för ditt medlemskap

Medlemskapet ger dig rabatter, rådgivning och nätverk.

Bli medlem – tillsammans skapar vi bättre förutsättningar

Medlemsförmåner

Vi erbjuder över 30 medlemsförmåner med rabatter på IKEA, SJ, Volvo, BMW, Fortum, Swedol med mera.

Politik och påverkan

Vi driver företagarpolitiska frågor genom att presentera analyser, fakta och egna undersökningar.