För att funktionen du försöker använda ska fungera korrekt behöver du uppdatera ditt samtycke. Du kan alltid ändra dig genom att klicka på Cookieinställningar i sidfoten.

podcast news play företagaren I media förmån faq
Senaste nytt i hela landet - Företagarna Nyheter

Korttidspermittering för soloföretagare med aktiebolag?

Fråga: Jag driver ett aktiebolag och är ensam i företaget. Vad gäller för korttidsarbete (korttidspermittering)? Kan jag korttidspermittera mig själv?

Svar från juristen: Nej, ditt egna aktiebolag (AB) kan inte längre få stöd för korttidsarbete (korttidspermittering) enligt det regelverk som gäller.

Det fanns tillfällig lagstiftning under pandemin för perioden mars 2020 till och med september 2021 som gjorde det möjligt att få stöd vid avtalat korttidsarbete av anställd ägare.

Från den 1 april 2022 ska nya ansökningar om stöd vid korttidsarbete handläggas av Skatteverket och du hittar deras information på  sidan Stöd vid korttidsarbete.  

Vad som gällde fram till dess hittar du på Tillväxtverkets webbplats

Observera att: Ovanstående är ett enkelt svar på frågan. Det kan finnas undantag m.m. som inte tagits upp och rättsläget, trots att vår intention är att informationen ska vara uppdaterad och korrekt, kan ha förändrats.

Alla frågor och svar om Semester & Ledighet:

Alla frågekategorier:

Visste du att...

Företagarnas juridiska rådgivning ger dig som företagare goda råd för bättre affärer.

En vacker dag inser du att någon har försökt lura dig, eller att du borde läst igenom det där avtalet lite noggrannare. Då är det guld värt att kunna ringa till Företagarnas juridiska rådgivning. Vi får omkring 120 samtal per dag och guidar dig som medlem till rätt väg ur problemet! Du som medlem i Företagarna kan ringa hur ofta du vill på 0771-45 45 45

Läs mer om medlemskapet
Räkna ut kostnaden för ditt medlemskap

Medlemskapet ger dig rabatter, rådgivning och nätverk.

Bli medlem – tillsammans skapar vi bättre förutsättningar

Medlemsförmåner

Vi erbjuder över 30 medlemsförmåner med rabatter på IKEA, SJ, Volvo, BMW, Fortum, Swedol med mera.

Politik och påverkan

Vi driver företagarpolitiska frågor genom att presentera analyser, fakta och egna undersökningar.