För att funktionen du försöker använda ska fungera korrekt behöver du uppdatera ditt samtycke. Du kan alltid ändra dig genom att klicka på Cookieinställningar i sidfoten.

podcast news play företagaren I media förmån faq
Senaste nytt i hela landet - Företagarna Nyheter

Slipper vi betala tryckerimoms?

Vi är ett förlag och fick avslag i kammarrätten på vårt överklagande av tryckerimomsen.Tryckeriet har hela tiden bestridit våra krav och har gått i konkurs. Nu måste vi därför betala tryckerimomsen, trots att vi inte får kompensation från tryckeriet. Betyder tryckeriets konkurs att vi trots avslaget i kammarrätten kan slippa att betala tryckerimomsen?

Ja, du kan trots domen begära omprövning av följändringsbeslutet om tryckerimoms eftersom tryckeriet gått i konkurs. Då ni tidigare resultatlöst försökt få tillbaka momsen från tryckeriet och inte har någon chans att få återbetalning kan det vara en sådan efterföljande omständighet som gör att Skatteverket kan göra en omprövning.

Detta eftersom en förutsättning för Skatteverkets följdändringsbeslut var att ni skulle få återbetalt från tryckeriet den moms ni betalat för mycket. Normalt kan annars Skatteverket inte ompröva beslut som rör frågor som redan blivit avgjorda i domstol.

Observera att: Ovanstående är ett enkelt svar på frågan. Det kan finnas undantag m.m. som inte tagits upp och rättsläget, trots att vår intention är att informationen ska vara uppdaterad och korrekt, kan ha förändrats.

Alla frågor och svar om Skatter:

Alla frågekategorier:

Visste du att...

Företagarnas juridiska rådgivning ger dig som företagare goda råd för bättre affärer.

En vacker dag inser du att någon har försökt lura dig, eller att du borde läst igenom det där avtalet lite noggrannare. Då är det guld värt att kunna ringa till Företagarnas juridiska rådgivning. Vi får omkring 120 samtal per dag och guidar dig som medlem till rätt väg ur problemet! Du som medlem i Företagarna kan ringa hur ofta du vill på 0771-45 45 45

Läs mer om medlemskapet
Räkna ut kostnaden för ditt medlemskap

Medlemskapet ger dig rabatter, rådgivning och nätverk.

Bli medlem – tillsammans skapar vi bättre förutsättningar

Medlemsförmåner

Vi erbjuder över 30 medlemsförmåner med rabatter på IKEA, SJ, Volvo, BMW, Fortum, Swedol med mera.

Politik och påverkan

Vi driver företagarpolitiska frågor genom att presentera analyser, fakta och egna undersökningar.