headphones newspaper video-player

Brott mot företagare

Företagarna arbetar ihärdigt för att lyfta frågan om brott mot företagare.

Det behövs krafttag mot nedprioriteringen av brotten som drabbar vårt lands största jobbskapare! Det finns en del saker du som företagare kan göra för att skydda dig för vanliga typer av brott men också de digitala brotten som ökar lavinartat. Bluffakturor är mycket vanligt att råka ut för och kan ställa till det oerhört.

Krafttag framåt för att lyfta frågan om brott mot företagare

Företagarna har länge arbetat med att lyfta frågan om brott mot företagare. Med bakgrund av enkäter som skickats ut till företagare både regionalt och nationellt tar vi nu krafttag mot nedprioriteringen av brotten som drabbar vårt lands största jobbskapare.

Enligt våra undersökningar känner sig endast en av tre företagare trygg med polisnärvaron i stadsmiljö. På landsbygden endast en av fyra. En av tre företagare har blivit utsatt för någon form av brott de senaste fem åren med utgångspunkt från år 2016.

Polis och åklagarmyndigheter står utan resurser och prioriterar andra brott före brott mot företagare vilket bidrar till att allt fler som driver företag inte anmäler brott som de blir utsatta för. Detta ger en verklighetsfrånvänd brottsstatistik som inte visar på den enorma utsatthet som företagare runt om i landet står inför.

Här nedan kan du läsa nyheter och om en del av det arbete som pågår:

Senaste artiklarna om Brott mot företag

Räkna ut kostnaden för ditt medlemskap
VÄLJ MEDLEMSKAP, ANGE POSTNUMMER OCH ANTAL ANSTÄLLDA OCH SE ÅRSKOSTNAD