För att funktionen du försöker använda ska fungera korrekt behöver du uppdatera ditt samtycke. Du kan alltid ändra dig genom att klicka på Cookieinställningar i sidfoten.

podcast news play företagaren I media förmån faq
Senaste nytt i hela landet - Företagarna Nyheter

Vilken adress ska jag fylla i som arbetsställe i arbetsgivardeklarationen?

Fråga: Mitt företag har bland annat personliga assistenter anställda och de arbetar ute hos brukarna. Vissa har flera olika brukare som de går till. De går direkt till brukarna när arbetstiden börjar och tar inte vägen förbi kontoret. Men de är med på våra möten en gång per månad. Vilken adress ska jag fylla i som arbetsställe i arbetsgivardeklarationen? Vilken adress ska jag ange för de som besöker flera olika brukare?

Svar från juristen: De personliga assistenterna som bara arbetar med en brukare har tjänsteställe hos den brukaren och det är den adressen du ska använda. För de personliga assistenter som utför huvuddelen av sitt arbete hos en brukare ska du använda den adressen. Men för de personliga assistenter som du inte för perioden kan se har utfört huvuddelen av sitt arbete hos en brukare (enligt huvudregeln) och inte heller regelbundet besökt arbetsgivarens lokaler för att hämta material eller dylikt (enligt alternativregeln) blir adressen för arbetsstället deras bostadsadress (enligt undantagsregeln). En anställd kan bara ha ett tjänsteställe hos samma arbetsgivare.

Observera att: Ovanstående är ett enkelt svar på frågan. Det kan finnas undantag m.m. som inte tagits upp och rättsläget, trots att vår intention är att informationen ska vara uppdaterad och korrekt, kan ha förändrats.

Alla frågor och svar om Anställning:

Alla frågekategorier:

Visste du att...

Företagarnas juridiska rådgivning ger dig som företagare goda råd för bättre affärer.

En vacker dag inser du att någon har försökt lura dig, eller att du borde läst igenom det där avtalet lite noggrannare. Då är det guld värt att kunna ringa till Företagarnas juridiska rådgivning. Vi får omkring 120 samtal per dag och guidar dig som medlem till rätt väg ur problemet! Du som medlem i Företagarna kan ringa hur ofta du vill på 0771-45 45 45

Läs mer om medlemskapet
Räkna ut kostnaden för ditt medlemskap

Medlemskapet ger dig rabatter, rådgivning och nätverk.

Bli medlem – tillsammans skapar vi bättre förutsättningar

Medlemsförmåner

Vi erbjuder över 30 medlemsförmåner med rabatter på IKEA, SJ, Volvo, BMW, Fortum, Swedol med mera.

Politik och påverkan

Vi driver företagarpolitiska frågor genom att presentera analyser, fakta och egna undersökningar.