För att funktionen du försöker använda ska fungera korrekt behöver du uppdatera ditt samtycke. Du kan alltid ändra dig genom att klicka på Cookieinställningar i sidfoten.

podcast news play företagaren I media förmån faq
Senaste nytt i hela landet - Företagarna Nyheter

Kan jag häva ett leasingavtal?

Fråga: Min leasingbil har varit inne på service flera gånger på grund av olika fel. Jag känner att bilen inte kommer att bli bättre under resterande delen av leasingperioden och jag vill nu häva avtalet. Kan jag häva ett leasingavtal och hur gör jag?

Svar från juristen: För att få häva leasingavtalet på grund av fel på bilen måste du gå igenom avtalet. Då det saknas en speciallag vid leasing är avtalen ofta utförliga. Om avtalet inte är det kan en vägledning från köplagen göras. Då gäller att för att du som leasetagaren ska kunna häva avtalet måste det vara ett väsentligt fel och att leasegivaren insåg eller borde ha insett detta. Du måste även meddela leasegivaren i tid efter att du märkt eller borde ha märkt felet. 

Observera att: Ovanstående är ett enkelt svar på frågan. Det kan finnas undantag m.m. som inte tagits upp och rättsläget, trots att vår intention är att informationen ska vara uppdaterad och korrekt, kan ha förändrats.

Alla frågor och svar om Övrigt:

Alla frågekategorier:

Visste du att...

Företagarnas juridiska rådgivning ger dig som företagare goda råd för bättre affärer.

En vacker dag inser du att någon har försökt lura dig, eller att du borde läst igenom det där avtalet lite noggrannare. Då är det guld värt att kunna ringa till Företagarnas juridiska rådgivning. Vi får omkring 120 samtal per dag och guidar dig som medlem till rätt väg ur problemet! Du som medlem i Företagarna kan ringa hur ofta du vill på 0771-45 45 45

Läs mer om medlemskapet
Räkna ut kostnaden för ditt medlemskap

Medlemskapet ger dig rabatter, rådgivning och nätverk.

Bli medlem – tillsammans skapar vi bättre förutsättningar

Medlemsförmåner

Vi erbjuder över 30 medlemsförmåner med rabatter på IKEA, SJ, Volvo, BMW, Fortum, Swedol med mera.

Politik och påverkan

Vi driver företagarpolitiska frågor genom att presentera analyser, fakta och egna undersökningar.