För att funktionen du försöker använda ska fungera korrekt behöver du uppdatera ditt samtycke. Du kan alltid ändra dig genom att klicka på Cookieinställningar i sidfoten.

podcast news play företagaren I media förmån faq
Senaste nytt i hela landet - Företagarna Nyheter

Hjälp! Jag får inte tillbaka pengar på dubbelbetald faktura

Jag råkade dubbelbetala en faktura till en f.d. leverantör som vi inte använder längre. De uppmärksammade saken och frågade var pengarna skulle skickas. Jag har stött på ett antal gånger om att jag inte fått våra pengar och nu svarar de inte ens längre på mina frågor. För oss är det mycket pengar, drygt 7 300 kr och leverantören är ett stort företag. Skickar man det här till Kronofogden eller måste man gå via Tingsrätten?

Eftersom din fordran på dem inte är bestridd kan du göra en ansökan om betalningsföreläggande hos Kronofogdemyndigheten. Du bör dock först skriva till dem och ge dem en kortare frist t.ex. två veckor att betala och meddela att om de inte gör det kommer du att "vidta rättsliga åtgärder". Då har du förvarnat dem och de kan undvika att hamna i Kronofogdemyndighetens register.

Observera att: Ovanstående är ett enkelt svar på frågan. Det kan finnas undantag m.m. som inte tagits upp och rättsläget, trots att vår intention är att informationen ska vara uppdaterad och korrekt, kan ha förändrats.

Alla frågor och svar om Avtal & Köp:

Alla frågekategorier:

Visste du att...

Företagarnas juridiska rådgivning ger dig som företagare goda råd för bättre affärer.

En vacker dag inser du att någon har försökt lura dig, eller att du borde läst igenom det där avtalet lite noggrannare. Då är det guld värt att kunna ringa till Företagarnas juridiska rådgivning. Vi får omkring 120 samtal per dag och guidar dig som medlem till rätt väg ur problemet! Du som medlem i Företagarna kan ringa hur ofta du vill på 0771-45 45 45

Läs mer om medlemskapet
Räkna ut kostnaden för ditt medlemskap

Medlemskapet ger dig rabatter, rådgivning och nätverk.

Bli medlem – tillsammans skapar vi bättre förutsättningar

Medlemsförmåner

Vi erbjuder över 30 medlemsförmåner med rabatter på IKEA, SJ, Volvo, BMW, Fortum, Swedol med mera.

Politik och påverkan

Vi driver företagarpolitiska frågor genom att presentera analyser, fakta och egna undersökningar.