För att funktionen du försöker använda ska fungera korrekt behöver du uppdatera ditt samtycke. Du kan alltid ändra dig genom att klicka på Cookieinställningar i sidfoten.

podcast news play företagaren I media förmån faq
Senaste nytt i hela landet - Företagarna Nyheter

Hur lång tid har man på sig att överklaga ett tilldelningsbeslut?

Jag har deltagit i en kommuns upphandling. Genom snack bland branschkollegor fick jag reda på att tilldelningsbeslutet redan har skickats till andra anbudsgivare. Jag fick tilldelningsbeslutet idag. Betyder det här att jag har mindre tid på mig att begära överprövning av beslutet?

Likabehandling är en grundläggande princip inom upphandling. Detta innebär t.ex. att du ska få relevant information samtidigt som övriga anbudsgivare

Tilldelningsbeslutet är startpunkten för den "avtalsspärr" som gäller innan avtal får tecknas. Inga avtal får tecknas under den period som avtalsspärren gäller.

Under avtalsspärren kan anbudsgivarna överklaga beslutet. Avtalsspärren gäller i minst 10 dagar från det att underrättelsen om tilldelningsbeslutet skickats med ett elektroniskt medel, t.ex. e-post. Om beslutet meddelas via vanligt brev gäller avtalsspärren i minst 15 dagar.

Ifall myndigheten inte skickar tilldelningsbeslutet till alla samtidigt beräknas avtalsspärrens längd från den dagen då sista upplysningen skickats. Om kommunen skickade tilldelningsbeslutet till dig senare än andra per e-post gäller avtalsspärren från det datumet och 10 dagar framåt.

Observera att: Ovanstående är ett enkelt svar på frågan. Det kan finnas undantag m.m. som inte tagits upp och rättsläget, trots att vår intention är att informationen ska vara uppdaterad och korrekt, kan ha förändrats.

Alla frågekategorier:

Visste du att...

Företagarnas juridiska rådgivning ger dig som företagare goda råd för bättre affärer.

En vacker dag inser du att någon har försökt lura dig, eller att du borde läst igenom det där avtalet lite noggrannare. Då är det guld värt att kunna ringa till Företagarnas juridiska rådgivning. Vi får omkring 120 samtal per dag och guidar dig som medlem till rätt väg ur problemet! Du som medlem i Företagarna kan ringa hur ofta du vill på 0771-45 45 45

Läs mer om medlemskapet
Räkna ut kostnaden för ditt medlemskap

Medlemskapet ger dig rabatter, rådgivning och nätverk.

Bli medlem – tillsammans skapar vi bättre förutsättningar

Medlemsförmåner

Vi erbjuder över 30 medlemsförmåner med rabatter på IKEA, SJ, Volvo, BMW, Fortum, Swedol med mera.

Politik och påverkan

Vi driver företagarpolitiska frågor genom att presentera analyser, fakta och egna undersökningar.