podcast news play företagaren I media förmån faq

Internationella restriktioner för varumärken

Jag undrar ifall det finns några internationella restriktioner när det gäller att använda sig utav "®" registrerat märke på sin logga? Har registrerat mitt varumärke i Sverige.

"R"-beteckningen har ingen juridisk betydelse i Norden, men kan naturligtvis användas ändå som en upplysning om att varumärket är registrerat. Det finns heller inget hinder mot att använda denna märkning utomlands, även om varumärket inte är registrerat i det land du använder märket. 

Observera att: Ovanstående är ett enkelt svar på frågan. Det kan finnas undantag m.m. som inte tagits upp och rättsläget, trots att vår intention är att informationen ska vara uppdaterad och korrekt, kan ha förändrats.

Alla frågekategorier:

Visste du att...

Företagarnas juridiska rådgivning ger dig som företagare goda råd för bättre affärer.

En vacker dag inser du att någon har försökt lura dig, eller att du borde läst igenom det där avtalet lite noggrannare. Då är det guld värt att kunna ringa till Företagarnas juridiska rådgivning. Vi får omkring 120 samtal per dag och guidar dig som medlem till rätt väg ur problemet! Du som är medlem i Företagarna kan ringa oss hur ofta du vill på 0771-45 45 45

Läs mer om medlemskapet
Räkna ut kostnaden för ditt medlemskap

Medlemskapet ger dig rabatter, rådgivning och nätverk.

Bli medlem – tillsammans skapar vi bättre förutsättningar

Gå med idag!

Här listar vi 49 anledningar till varför du ska gå med i Företagarna.

Valet 2022

Allt för dig som är småföretagare och ska rösta i riksdagsvalet 2022.