För att funktionen du försöker använda ska fungera korrekt behöver du uppdatera ditt samtycke. Du kan alltid ändra dig genom att klicka på Cookieinställningar i sidfoten.

podcast news play företagaren I media förmån faq
Senaste nytt i hela landet - Företagarna Nyheter

Vad är arbetsställe för anställda i min food-truck?

Fråga: Vi har en food-truck som vi ställer upp på olika ställen under arbetsveckan. Min kompanjon och jag kör food-trucken från där vi har kök, lager med mera till olika platser dagligen. Vår anställde åker direkt till där vi har food-trucken den dagen. I arbetsgivardeklarationen ska mitt AB skriva adressen för arbetsställe för den anställde och oss kompanjoner. Ska jag skriva en av adresserna där jag ställer food-trucken eller hur ska jag göra?

Svar från juristen: Arbetsställe ska bedömas på samma sätt som skatterättsligt tjänsteställe. Det innebär att för din kompanjon och dig ska du skriva in adressen där ni har kök, lager med mera då ni regelbundet besöker arbetsgivarens lokaler. Din anställde som aldrig besöker arbetsgivarens lokaler, eller mindre än en gång per vecka besöker arbetsgivarens lokaler, har tjänstestället i bostaden eftersom arbetsplatserna varierar och det blir då bostadsadressen du ska fylla i som arbetsställe.

Observera att: Ovanstående är ett enkelt svar på frågan. Det kan finnas undantag m.m. som inte tagits upp och rättsläget, trots att vår intention är att informationen ska vara uppdaterad och korrekt, kan ha förändrats.

Alla frågor och svar om Anställning:

Alla frågekategorier:

Visste du att...

Företagarnas juridiska rådgivning ger dig som företagare goda råd för bättre affärer.

En vacker dag inser du att någon har försökt lura dig, eller att du borde läst igenom det där avtalet lite noggrannare. Då är det guld värt att kunna ringa till Företagarnas juridiska rådgivning. Vi får omkring 120 samtal per dag och guidar dig som medlem till rätt väg ur problemet! Du som medlem i Företagarna kan ringa hur ofta du vill på 0771-45 45 45

Läs mer om medlemskapet
Räkna ut kostnaden för ditt medlemskap

Medlemskapet ger dig rabatter, rådgivning och nätverk.

Bli medlem – tillsammans skapar vi bättre förutsättningar

Medlemsförmåner

Vi erbjuder över 30 medlemsförmåner med rabatter på IKEA, SJ, Volvo, BMW, Fortum, Swedol med mera.

Politik och påverkan

Vi driver företagarpolitiska frågor genom att presentera analyser, fakta och egna undersökningar.