För att funktionen du försöker använda ska fungera korrekt behöver du uppdatera ditt samtycke. Du kan alltid ändra dig genom att klicka på Cookieinställningar i sidfoten.

podcast news play företagaren I media förmån faq
Senaste nytt i hela landet - Företagarna Nyheter

Hur du skyddar dig mot bluffakturor

Internet och telefoni skapar fantastiska möjligheter för företagare och privatpersoner att interagera och göra affärer. Den här guiden handlar om myntets baksida, bedragarna som utnyttjar möjligheterna för egen vinning.

Företagarna har lanserat tillsammans med Polisen, Svensk Handel och .SE (Stiftelsen för Internetinfrastruktur) en guide med bl.a. checklistor för hur företagare ska kunna undvika att drabbas av nätbedrägerier. Antalet anmälda nätbedrägerier ökar markant. Tusentals drabbas och enligt Svensk Handel omsätter bluffakturebranschen varje år 1,2 miljarder kronor, lågt räknat.

I guiden tar vi upp deras metoder, vad som kan hända och vad du bör se upp med. Viktigast av allt: du får reda på dina rättigheter och hur du skyddar din verksamhet. Ta del av drabbades berättelser och gå igenom checklistorna så du kan vara säker när du använder Internet som en viktig del i ditt företagande.

Guiden mot bluffakturor

Företagare ska kunna ta del av drabbades berättelser och gå igenom checklistorna så behöver du inte vara rädd för att använda Internet som en viktig del i ditt företagande.

Bestrid och betala absolut inte. Ring oss - vi vet hur man ska bestrida och agera när bedrägeri förekommer.

 

Observera att: Ovanstående är ett enkelt svar på frågan. Det kan finnas undantag m.m. som inte tagits upp och rättsläget, trots att vår intention är att informationen ska vara uppdaterad och korrekt, kan ha förändrats.

Alla frågekategorier:

Visste du att...

Företagarnas juridiska rådgivning ger dig som företagare goda råd för bättre affärer.

En vacker dag inser du att någon har försökt lura dig, eller att du borde läst igenom det där avtalet lite noggrannare. Då är det guld värt att kunna ringa till Företagarnas juridiska rådgivning. Vi får omkring 120 samtal per dag och guidar dig som medlem till rätt väg ur problemet! Du som medlem i Företagarna kan ringa hur ofta du vill på 0771-45 45 45

Läs mer om medlemskapet
Räkna ut kostnaden för ditt medlemskap

Medlemskapet ger dig rabatter, rådgivning och nätverk.

Bli medlem – tillsammans skapar vi bättre förutsättningar

Medlemsförmåner

Vi erbjuder över 30 medlemsförmåner med rabatter på IKEA, SJ, Volvo, BMW, Fortum, Swedol med mera.

Politik och påverkan

Vi driver företagarpolitiska frågor genom att presentera analyser, fakta och egna undersökningar.