podcast news play företagaren I media förmån

Hur du skyddar dig mot bluffakturor

Internet och telefoni skapar fantastiska möjligheter för företagare och privatpersoner att interagera och göra affärer. Den här guiden handlar om myntets baksida, bedragarna som utnyttjar möjligheterna för egen vinning.

Företagarna har lanserat tillsammans med Polisen, Svensk Handel och .SE (Stiftelsen för Internetinfrastruktur) en guide med bl.a. checklistor för hur företagare ska kunna undvika att drabbas av nätbedrägerier. Antalet anmälda nätbedrägerier ökar markant. Tusentals drabbas och enligt Svensk Handel omsätter bluffakturebranschen varje år 1,2 miljarder kronor, lågt räknat.

I guiden tar vi upp deras metoder, vad som kan hända och vad du bör se upp med. Viktigast av allt: du får reda på dina rättigheter och hur du skyddar din verksamhet. Ta del av drabbades berättelser och gå igenom checklistorna så du kan vara säker när du använder Internet som en viktig del i ditt företagande.

Ta del av guiden mot bluffakturor här.

Företagare ska kunna ta del av drabbades berättelser och gå igenom checklistorna så behöver du inte vara rädd för att använda Internet som en viktig del i ditt företagande.

Bestrid och betala absolut inte. Ring oss - vi vet hur man ska bestrida och agera när bedrägeri förekommer.

Ovanstående är ett enkelt svar på frågan. Det kan finnas undantag m.m. som inte tagits upp och rättsläget, trots att vår intention är att informationen ska vara uppdaterad och korrekt, kan ha förändrats.  

 

Räkna ut kostnaden för ditt medlemskap

Medlemskapet ger dig rabatter, rådgivning och nätverk.

Bli medlem – tillsammans skapar vi bättre förutsättningar

Gå med idag!

Här listar vi 49 anledningar till varför du ska gå med i Företagarna.

Nätverk

Som medlem i Företagarna har du tillgång till Sveriges största nätverk för företagare.