För att funktionen du försöker använda ska fungera korrekt behöver du uppdatera ditt samtycke. Du kan alltid ändra dig genom att klicka på Cookieinställningar i sidfoten.

podcast news play företagaren I media förmån faq
Senaste nytt i hela landet - Företagarna Nyheter

Jag har fått en faktura utan att göra en beställning, vad ska jag göra?

Jag har fått en faktura från företaget X. På fakturan står det tolv månader sökmotorpositionering av er domän. Jag har aldrig beställt något sådant. Hur kan jag överklaga eller få bort denna faktura?

Det du ska göra är att bestrida betalningsansvar för fakturan skriftligen. Enklast gör du det genom att dra ett diagonalt streck över fakturan och skriva "Bestrider betalningsansvar, har inte beställt", sedan faxar du detta till avsändaren av fakturan och behåller originalet och faxkvitto. Är det så att de återkommer med påminnelse eller inkassokrav så ska du vidhålla ditt tidigare bestridande. Kom ihåg att det är de som ska visa att avtal finns mellan er som gör att ditt företag är skyldigt att betala. 

Observera att: Ovanstående är ett enkelt svar på frågan. Det kan finnas undantag m.m. som inte tagits upp och rättsläget, trots att vår intention är att informationen ska vara uppdaterad och korrekt, kan ha förändrats.

Alla frågor och svar om Avtal & Köp:

Alla frågekategorier:

Visste du att...

Företagarnas juridiska rådgivning ger dig som företagare goda råd för bättre affärer.

En vacker dag inser du att någon har försökt lura dig, eller att du borde läst igenom det där avtalet lite noggrannare. Då är det guld värt att kunna ringa till Företagarnas juridiska rådgivning. Vi får omkring 120 samtal per dag och guidar dig som medlem till rätt väg ur problemet! Du som medlem i Företagarna kan ringa hur ofta du vill på 0771-45 45 45

Läs mer om medlemskapet
Räkna ut kostnaden för ditt medlemskap

Medlemskapet ger dig rabatter, rådgivning och nätverk.

Bli medlem – tillsammans skapar vi bättre förutsättningar

Medlemsförmåner

Vi erbjuder över 30 medlemsförmåner med rabatter på IKEA, SJ, Volvo, BMW, Fortum, Swedol med mera.

Politik och påverkan

Vi driver företagarpolitiska frågor genom att presentera analyser, fakta och egna undersökningar.