podcast news play företagaren I media förmån faq
Företagarna Nyheter - från hela Sverige om sånt som påverkar ditt företag just nu.

Räkna ut kostnaden för en anställd

Vad kostar en anställd? Räkna ut kostnaden med hjälp av vårt verktyg. Utöver lönen tillkommer även arbetsgivaravgifter, semesterlön och pension som du behöver ha koll på.
Observera att detta är en ungefärlig beräkning och att det kan tillkomma kostnader i form av andra förmåner, försäkringar med mera.
 
Mata in uppgifterna i formuläret nedan för att räkna ut vad en anställd kostar. Verktyget beräknar total kostnad för en anställd och visar de olika kostnadsposterna i diagrammet och i tabellen lite lägre ner.

Lön
Årslönen är månadslönen x 12 månader.

Semesterlön
Den anställda har rätt till semesterlön.
Det är en kostnad för företaget, och ska vara med i kalkylen. I semesterlagen finns det två alternativa regler att beräkna semesterlönen för dina anställda. I beräkningen har vi använt procentregeln och gjort ett tillägg på 0,48 procent av månadslönen för varje semesterdag den anställde har rätt till utöver 25.”

Jurister ger råd och stöd

Som medlem i Företagarna får du kostnadsfri tillgång per telefon till vår rådgivning: erfarna jurister med bred juridisk kompetens.

Räkna ut kostnaden för ditt medlemskap

Medlemskapet ger dig rabatter, rådgivning och nätverk.

Bli medlem – tillsammans skapar vi bättre förutsättningar

Företagarnas Nätverk

Med kraften i nätverket av 60 000 företagare kan våra medlemmar utbyta kunskap, hitta synergier för varandras affärer och tillsammans skapa ett bättre företagsklimat.

Årets Företagare

Från kommun till riksfinal där 48 företagare gör upp om vem som är Årets företagare, Årets Unga Företagare och Årets Unga Idé.

Medlemsförmåner

Vi erbjuder över 30 medlemsförmåner med rabatter på IKEA, SJ, Volvo, BMW, Fortum, Swedol med mera.