För att funktionen du försöker använda ska fungera korrekt behöver du uppdatera ditt samtycke. Du kan alltid ändra dig genom att klicka på Cookieinställningar i sidfoten.

podcast news play företagaren I media förmån faq
Senaste nytt i hela landet - Företagarna Nyheter

Gäller max 50 personer för våra utomhusaktiviteter?

Fråga: Vi anordnar utomhusaktiviter och har tänkt ha lite förbyggande åtgärder men ha verksamheten öppen från och med 1 maj som vanligt. Gäller begränsningen 50 personer även för våra utomhusaktiviter?

Svar: Begränsningen till 50 personer gäller även utomhusaktiviteter som bedöms som allmänna sammankomster eller offentliga tillställningar. Det är dock inte säkert att din verksamhet ska klassificeras som det. Du kan läsa mer om dessa begränsningar hos polisen

Håll dig uppdaterad om Folkhälsomyndighetens med fleras information om lämpliga begränsningar och åtgärder för att minska smittspridningen. Folkhälsomyndigheten har också tagit fram material för att underlätta riskbedömning. Du hittar Folkhälsomyndighetens information till arrangörer av aktiviteter här.

Du ska göra en riskbedömning och planera åtgärder så att verksamhet kan ske på ett så säkert sätt som möjligt för såväl besökare som personal. Detta innefattar bland annat att ha anslag med påminnelser om vad som gäller, ge besökarna möjlighet att tvätta händerna eller på annat sätt rengöra händerna, skapa utrymme för att undvika trängsel och ha tydliga markeringar. Företagarna har skrivit om riskbedömning i företaget i artikeln "Så här gör du riskbedömning i företaget i coronavirus-tider". 

 

Observera att: Ovanstående är ett enkelt svar på frågan. Det kan finnas undantag m.m. som inte tagits upp och rättsläget, trots att vår intention är att informationen ska vara uppdaterad och korrekt, kan ha förändrats.

Alla frågor och svar om Övrigt:

Alla frågekategorier:

Visste du att...

Företagarnas juridiska rådgivning ger dig som företagare goda råd för bättre affärer.

En vacker dag inser du att någon har försökt lura dig, eller att du borde läst igenom det där avtalet lite noggrannare. Då är det guld värt att kunna ringa till Företagarnas juridiska rådgivning. Vi får omkring 120 samtal per dag och guidar dig som medlem till rätt väg ur problemet! Du som medlem i Företagarna kan ringa hur ofta du vill på 0771-45 45 45

Läs mer om medlemskapet
Räkna ut kostnaden för ditt medlemskap

Medlemskapet ger dig rabatter, rådgivning och nätverk.

Bli medlem – tillsammans skapar vi bättre förutsättningar

Medlemsförmåner

Vi erbjuder över 30 medlemsförmåner med rabatter på IKEA, SJ, Volvo, BMW, Fortum, Swedol med mera.

Politik och påverkan

Vi driver företagarpolitiska frågor genom att presentera analyser, fakta och egna undersökningar.