För att funktionen du försöker använda ska fungera korrekt behöver du uppdatera ditt samtycke. Du kan alltid ändra dig genom att klicka på Cookieinställningar i sidfoten.

podcast news play företagaren I media förmån faq
Nyheter

Maria sparar mer än hon betalar på medlemskapet i Företagarna

Publicerad 8 mar 2023
Genom att använda medlemsförmånerna har Maria Johanskog på Skogsro spa tjänat in medlemskapsavgiften flera gånger om.
Maria Johanskog. Foto: Skogsro spa.

När det damp ner en faktura från försäkringsbolaget hos Maria Johanskog satte hon sig ner och tittade på erbjudandena bland Företagarnas medlemsförmåner. Precis som många andra har hon märkt av de stigande priserna i samhället och var nyfiken på om det fanns pengar att spara. Det blev jackpott.

−Gissa min glädje när jag märkte att vi sparar mer än 21 000 kronor per år på att byta försäkring till GARANT företagsförsäkring för medlemmar i Företagarna, säger hon.

Mysigt och hemtrevligt

Maria driver Skogsro Spa i Sandhem mellan Jönköping och Falköping tillsammans med sin man Leif och flera medarbetare. Företaget står på fyra ben: spaanläggning, behandlingar, webbshop med hud- och hårvårdsprodukter och en butik med brett sortiment av ekologiska produkter.

Sedan starten 2005 har verksamheten och lokalerna växt undan för undan. Maria och Leif har bland annat investerat i ett stort lusthus och ett inbjudande utedäck med bad. Trädgården har fått breda ut sig och baddammen har fått sandstrand och badbrygga. För tre år sedan gjordes huset där familjen bott invid anläggningen om till lager, kontor och kök. Samtidigt som de vuxit är de måna om att fortsätta vårda den mysiga och hemtrevliga känslan som kunderna kommit att förknippa med Skogsro. Att känna sig unnad, bortskämd och ompysslad har varit ledord sedan starten.

− Nu senast har vi gjort en supergullig toalett bredvid sovstugan. Den ser ut som ett hederligt gammalt utedass, men är en modern toa, säger Maria.

Mer pengar att spara

En besparing på över 20 000 kronor om året på företagsförsäkringen är inte småpengar för verksamheten. Det är inte heller den enda medlemsförmånen som kommit väl till pass på Skogsro. Sedan tidigare har kortläsarna i butiken och kortbetalningen i webbshoppen varit kopplade till företaget Nets. Maria var osäker på om de skulle kunna hämta hem några pengar på att använda Företagarnas avtal för medlemmar, men valde ändå att kolla upp det.

− Det visade sig att vi bara på kortdragen sparar flera tusen kronor per år. Trots att vi redan var kunder hos Nets fick vi alltså mycket bättre pris via avtalet som medlem i Företagarna, säger hon.

Bli medlem idag - från 1790 kr per år 

Dra nytta av medlemskapet

Maria är inte bara företagare utan även ordförande i Företagarnas lokalförening i Mullsjö. Hon säger att hon ofta pratar med andra företagare om vilka möjligheter som medlemskapet innebär.

− För oss har medlemskapet i Företagarna inte kostat något, netto. Tvärtom sparar vi väldigt mycket pengar och har även stor glädje av nätverket med andra företagare, säger hon.

Taggar
Fler nyheter från Företagarna