podcast news play företagaren I media förmån faq

Vilken anställningsform ska jag välja till min sommarpersonal?

Företagarnas guide för dig som ska anställa sommarjobbare.

Det är viktigt att avtala om att sommarjobbet avser en specificerad period, eftersom huvudregeln är att arbetsgivare anställer arbetstagare tillsvidare, det vill säga tills någon av er säger upp anställningen.

Du kan välja olika tidsbegränsade anställningsformer t.ex. vikariat, säsongsanställning eller allmän visstidsanställning. Men var observant på att det kan finnas andra tillåtna anställningsformer om arbetsgivaren är bunden av kollektivavtal.

Läs mer om lika anställningsformer i guiden  som du kan ladda ner här

Här kan du ladda ner mall för bl.a. tidsbegränsade anställningsavtal. 

Observera att: Ovanstående är ett enkelt svar på frågan. Det kan finnas undantag m.m. som inte tagits upp och rättsläget, trots att vår intention är att informationen ska vara uppdaterad och korrekt, kan ha förändrats.

Alla frågor och svar om Anställning:

Alla frågekategorier:

Visste du att...

Företagarnas juridiska rådgivning ger dig som företagare goda råd för bättre affärer.

En vacker dag inser du att någon har försökt lura dig, eller att du borde läst igenom det där avtalet lite noggrannare. Då är det guld värt att kunna ringa till Företagarnas juridiska rådgivning. Vi får omkring 120 samtal per dag och guidar dig som medlem till rätt väg ur problemet! Du som är medlem i Företagarna kan ringa oss hur ofta du vill på 0771-45 45 45

Läs mer om medlemskapet
Räkna ut kostnaden för ditt medlemskap

Medlemskapet ger dig rabatter, rådgivning och nätverk.

Bli medlem – tillsammans skapar vi bättre förutsättningar

Årets Företagare

Från kommun till riksfinal där 48 företagare gör upp om vem som är Årets företagare, Årets Unga Företagare och Årets Unga Idé.