För att funktionen du försöker använda ska fungera korrekt behöver du uppdatera ditt samtycke. Du kan alltid ändra dig genom att klicka på Cookieinställningar i sidfoten.

podcast news play företagaren I media förmån faq
Senaste nytt i hela landet - Företagarna Nyheter

Är sommarpersonalen rätt försäkrad?

Som företagare är det ofta extra viktigt att vara förberedd om något oförutsett händer. Även när du har sommarpersonal inne tillfälligt är det bra att ha enkla men trygga försäkringar. Är din sommarpersonal rätt försäkrad?

I ett mindre företag är alla nyckelpersoner. En längre sjukskrivning kan därför snabbt bli kostsam. Med GARANT Anställd får de anställda garanterat snabb vård vid sjukdom eller skada. GARANT Anställd gör det också lättare för dig att rekrytera och behålla ditt företags viktigaste resurs – dina medarbetare. Försäkringen hjälper dig och företaget att uppfattas som en arbetsgivare som månar lite extra om sina anställda. Det som är speciellt med GARANT Anställd är att den kan tecknas som en gruppförsäkring utan hälsodeklaration* för anställda i mindre företag. En gruppförsäkring på samma villkor som normalt bara större företag får – precis som vi på Företagarna vill ha det. (Observera att du slipper hälsodeklarera om GARANT Anställd tecknas för din/dina anställda inom tre månader efter nyanställning eller inom tre månader efter att företaget blivit medlem i Företagarna.) 

Vi brukar ju rekommendera att våra medlemmar tecknar en olycksfallsförsäkring för sin sommarpersonal (vikarier etc.). Den ger ett omfattande skydd för den anställde. Många arbetsplatsolyckor inträffar just med tillfällig personal och under sommaren då tempot ofta är högt. Försäkringen ger även en ersättning vid dödsfall.  

Läs mer och teckna försäkring på:

GARANT Anställd

Observera att: Ovanstående är ett enkelt svar på frågan. Det kan finnas undantag m.m. som inte tagits upp och rättsläget, trots att vår intention är att informationen ska vara uppdaterad och korrekt, kan ha förändrats.

Alla frågor och svar om Anställning:

Alla frågekategorier:

Visste du att...

Företagarnas juridiska rådgivning ger dig som företagare goda råd för bättre affärer.

En vacker dag inser du att någon har försökt lura dig, eller att du borde läst igenom det där avtalet lite noggrannare. Då är det guld värt att kunna ringa till Företagarnas juridiska rådgivning. Vi får omkring 120 samtal per dag och guidar dig som medlem till rätt väg ur problemet! Du som medlem i Företagarna kan ringa hur ofta du vill på 0771-45 45 45

Läs mer om medlemskapet
Räkna ut kostnaden för ditt medlemskap

Medlemskapet ger dig rabatter, rådgivning och nätverk.

Bli medlem – tillsammans skapar vi bättre förutsättningar

Medlemsförmåner

Vi erbjuder över 30 medlemsförmåner med rabatter på IKEA, SJ, Volvo, BMW, Fortum, Swedol med mera.

Politik och påverkan

Vi driver företagarpolitiska frågor genom att presentera analyser, fakta och egna undersökningar.