För att funktionen du försöker använda ska fungera korrekt behöver du uppdatera ditt samtycke. Du kan alltid ändra dig genom att klicka på Cookieinställningar i sidfoten.

podcast news play företagaren I media förmån faq
Senaste nytt i hela landet - Företagarna Nyheter

Hur kan jag kontrollera en avtalspart?

Jag står i begrepp att anlita ett byggföretag för en större ombyggnad/tillbyggnad. Vad finns det för möjligheter för mig att kontrollera att så mycket som jag kan kontrollera står rätt till hos bolaget som jag avser att anlita?

Det finns många olika sätt att kontrollera avtalsparter på men en av de vanligaste är att ta en kreditupplysning. En kreditupplysning är en sammanställning av diverse information om företaget som ger dig en möjlighet att bedöma dess kreditvärdighet.

Ett annat sätt kan vara att kontrollera offentliga uppgifter hos t.ex. Bolagsverket, Kronofogden och Skatteverket. Skatteverket har en speciell blankett för begäran om uppgifter om bl.a. mervärdesskatteregistrering och ev. skatteskulder. 

Observera att: Ovanstående är ett enkelt svar på frågan. Det kan finnas undantag m.m. som inte tagits upp och rättsläget, trots att vår intention är att informationen ska vara uppdaterad och korrekt, kan ha förändrats.

Alla frågor och svar om Avtal & Köp:

Alla frågekategorier:

Visste du att...

Företagarnas juridiska rådgivning ger dig som företagare goda råd för bättre affärer.

En vacker dag inser du att någon har försökt lura dig, eller att du borde läst igenom det där avtalet lite noggrannare. Då är det guld värt att kunna ringa till Företagarnas juridiska rådgivning. Vi får omkring 120 samtal per dag och guidar dig som medlem till rätt väg ur problemet! Du som medlem i Företagarna kan ringa hur ofta du vill på 0771-45 45 45

Läs mer om medlemskapet
Räkna ut kostnaden för ditt medlemskap

Medlemskapet ger dig rabatter, rådgivning och nätverk.

Bli medlem – tillsammans skapar vi bättre förutsättningar

Medlemsförmåner

Vi erbjuder över 30 medlemsförmåner med rabatter på IKEA, SJ, Volvo, BMW, Fortum, Swedol med mera.

Politik och påverkan

Vi driver företagarpolitiska frågor genom att presentera analyser, fakta och egna undersökningar.