För att funktionen du försöker använda ska fungera korrekt behöver du uppdatera ditt samtycke. Du kan alltid ändra dig genom att klicka på Cookieinställningar i sidfoten.

podcast news play företagaren I media förmån faq
Senaste nytt i hela landet - Företagarna Nyheter

Vad gäller angående returer av varor från webbshop?

Vi driver en webbshop och skickar därför mycket varor till våra kunder. Nu har jag har hört att det har kommit ändringar i lagen om distansavtal och avtal utanför affärslokaler. Vad gäller angående returer av varor från webbshop?

Tidigare fick konsumenten bara skicka tillbaka en vara om denna var i väsentligt oförändrat skick. I och med lagändringen gäller nu istället att konsumenten inom 14 dagar får skicka tillbaks varan - även om varan använts.

Näringsidkaren kan då få göra ett prisavdrag för den värdeminskning som skett i och med användandet. För att få använda sig av värdeminskningsavdraget måste du som näringsidkare ge klar och tydlig information om ångerrätten och de villkor som gäller innan köpet.

Huvudregeln är att konsumenten betalar frakten för returen men även detta måste du informera om för att det ska vara gällande.

Observera att: Ovanstående är ett enkelt svar på frågan. Det kan finnas undantag m.m. som inte tagits upp och rättsläget, trots att vår intention är att informationen ska vara uppdaterad och korrekt, kan ha förändrats.

Alla frågor och svar om Avtal & Köp:

Alla frågekategorier:

Visste du att...

Företagarnas juridiska rådgivning ger dig som företagare goda råd för bättre affärer.

En vacker dag inser du att någon har försökt lura dig, eller att du borde läst igenom det där avtalet lite noggrannare. Då är det guld värt att kunna ringa till Företagarnas juridiska rådgivning. Vi får omkring 120 samtal per dag och guidar dig som medlem till rätt väg ur problemet! Du som medlem i Företagarna kan ringa hur ofta du vill på 0771-45 45 45

Läs mer om medlemskapet
Räkna ut kostnaden för ditt medlemskap

Medlemskapet ger dig rabatter, rådgivning och nätverk.

Bli medlem – tillsammans skapar vi bättre förutsättningar

Medlemsförmåner

Vi erbjuder över 30 medlemsförmåner med rabatter på IKEA, SJ, Volvo, BMW, Fortum, Swedol med mera.

Politik och påverkan

Vi driver företagarpolitiska frågor genom att presentera analyser, fakta och egna undersökningar.