För att funktionen du försöker använda ska fungera korrekt behöver du uppdatera ditt samtycke. Du kan alltid ändra dig genom att klicka på Cookieinställningar i sidfoten.

podcast news play företagaren I media förmån faq
Senaste nytt i hela landet - Företagarna Nyheter

Kommer det bli några ändringar av tider och förseningsavgifter för deklarationer?

Coronakrisen: Kommer det bli några ändringar av tider och förseningsavgifter för deklarationer med anledning av coronakrisen?

Svar:

En byrå kommer kunna lämna in deklaration fram till 15 juni, förutsatt att byråanstånd ansökts om, även om man inte lämnar inkomstdeklaration digitalt.

De normala reglerna gäller för inlämning av moms- och arbetsgivardeklarationer. Enligt reglerna i SFL behövs särskilda skäl för deklarationsanstånd, och Skatteverket bedömer att förseningar hänförliga till viruskrisen räknas som särskilda skäl. Normalt ges deklarationsanstånd två veckor, men i detta läge kommer det oftare kunna ges upp till en månad.

Korttidsanstånd för att lämna deklaration förlängs från 14 dagar till en månad (till 1 juni) för enskilda näringsidkare. Ansökan kan göras online via Mina sidor, på papper, eller via Skatteupplysningen.

Ingen förseningsavgift kommer att påföras om man inkommer med sin arbetsgivardeklaration inom en månad från ordinarie datum (under perioden 12 mars-30 april).

Observera att: Ovanstående är ett enkelt svar på frågan. Det kan finnas undantag m.m. som inte tagits upp och rättsläget, trots att vår intention är att informationen ska vara uppdaterad och korrekt, kan ha förändrats.

Alla frågor och svar om Skatter:

Alla frågekategorier:

Visste du att...

Företagarnas juridiska rådgivning ger dig som företagare goda råd för bättre affärer.

En vacker dag inser du att någon har försökt lura dig, eller att du borde läst igenom det där avtalet lite noggrannare. Då är det guld värt att kunna ringa till Företagarnas juridiska rådgivning. Vi får omkring 120 samtal per dag och guidar dig som medlem till rätt väg ur problemet! Du som medlem i Företagarna kan ringa hur ofta du vill på 0771-45 45 45

Läs mer om medlemskapet
Räkna ut kostnaden för ditt medlemskap

Medlemskapet ger dig rabatter, rådgivning och nätverk.

Bli medlem – tillsammans skapar vi bättre förutsättningar

Medlemsförmåner

Vi erbjuder över 30 medlemsförmåner med rabatter på IKEA, SJ, Volvo, BMW, Fortum, Swedol med mera.

Politik och påverkan

Vi driver företagarpolitiska frågor genom att presentera analyser, fakta och egna undersökningar.