För att funktionen du försöker använda ska fungera korrekt behöver du uppdatera ditt samtycke. Du kan alltid ändra dig genom att klicka på Cookieinställningar i sidfoten.

podcast news play företagaren I media förmån faq
Senaste nytt i hela landet - Företagarna Nyheter

Ta med familjen på en mässa?

Jag har tidigare besökt en bra mässa i England som pågår 3 dagar. I år tänker jag kombinera nytta med nöje och ta med familjen. Min fru arbetar deltid i mitt aktiebolag och mina barn är 9 och 12 år. Kan jag låta aktiebolaget stå för kostnaderna för resa, hotell m.m.

Om ditt företag betalar för dina barns resa m.m. kommer det att bli en skatterättslig förmån. Om du låter ditt företag betala för din och din frus resa m.m. kan även det bli en skatterättslig förmån om inslaget av nöje är för stort. Blir det en skatterättslig förmån kommer ditt företag att få betala arbetsgivaravgift och du och din fru får betala inkomstskatt på förmånsbeloppet. Du kan läsa mer utförligt om reglerna för detta på Skatteverkets webbplats.

 

Observera att: Ovanstående är ett enkelt svar på frågan. Det kan finnas undantag m.m. som inte tagits upp och rättsläget, trots att vår intention är att informationen ska vara uppdaterad och korrekt, kan ha förändrats.

Alla frågor och svar om Skatter:

Alla frågekategorier:

Visste du att...

Företagarnas juridiska rådgivning ger dig som företagare goda råd för bättre affärer.

En vacker dag inser du att någon har försökt lura dig, eller att du borde läst igenom det där avtalet lite noggrannare. Då är det guld värt att kunna ringa till Företagarnas juridiska rådgivning. Vi får omkring 120 samtal per dag och guidar dig som medlem till rätt väg ur problemet! Du som medlem i Företagarna kan ringa hur ofta du vill på 0771-45 45 45

Läs mer om medlemskapet
Räkna ut kostnaden för ditt medlemskap

Medlemskapet ger dig rabatter, rådgivning och nätverk.

Bli medlem – tillsammans skapar vi bättre förutsättningar

Medlemsförmåner

Vi erbjuder över 30 medlemsförmåner med rabatter på IKEA, SJ, Volvo, BMW, Fortum, Swedol med mera.

Politik och påverkan

Vi driver företagarpolitiska frågor genom att presentera analyser, fakta och egna undersökningar.