För att funktionen du försöker använda ska fungera korrekt behöver du uppdatera ditt samtycke. Du kan alltid ändra dig genom att klicka på Cookieinställningar i sidfoten.

podcast news play företagaren I media förmån faq
Senaste nytt i hela landet - Företagarna Nyheter

Krävs det något särskilt för att ta ut en "no show"-avgift?

Fråga: Jag har ett företag som arrangerar en del frukostar och andra träffar. Ibland dyker inte folk upp trots att de har anmält sig. Det kan ju hända att någon blir sjuk, men vissa sätter det i system att boka och inte dyka upp. Det medför kostnader för mig som arrangör. Jag vet att vissa tar ut avgifter för de som inte dyker upp trots att anmälan är bindande. Krävs det något särskilt för att ta ut en "no show"-avgift?

Svar från juristen: Ja, ni ska ha avtalat om avgiften för att de som anmält sig men inte deltar på eventet för att ni ska kunna ta ut avgiften. Detta kan till exempel vara ett villkor som deltagarna accepterar när de anmäler sig till eventet.

Observera att: Ovanstående är ett enkelt svar på frågan. Det kan finnas undantag m.m. som inte tagits upp och rättsläget, trots att vår intention är att informationen ska vara uppdaterad och korrekt, kan ha förändrats.

Alla frågor och svar om Avtal & Köp:

Alla frågekategorier:

Visste du att...

Företagarnas juridiska rådgivning ger dig som företagare goda råd för bättre affärer.

En vacker dag inser du att någon har försökt lura dig, eller att du borde läst igenom det där avtalet lite noggrannare. Då är det guld värt att kunna ringa till Företagarnas juridiska rådgivning. Vi får omkring 120 samtal per dag och guidar dig som medlem till rätt väg ur problemet! Du som medlem i Företagarna kan ringa hur ofta du vill på 0771-45 45 45

Läs mer om medlemskapet
Räkna ut kostnaden för ditt medlemskap

Medlemskapet ger dig rabatter, rådgivning och nätverk.

Bli medlem – tillsammans skapar vi bättre förutsättningar

Medlemsförmåner

Vi erbjuder över 30 medlemsförmåner med rabatter på IKEA, SJ, Volvo, BMW, Fortum, Swedol med mera.

Politik och påverkan

Vi driver företagarpolitiska frågor genom att presentera analyser, fakta och egna undersökningar.