headphones newspaper video-player
103 unga idéer 2021 - hela listan!
Varje år utser Företagarna och Almi årets bästa idéer från företagare 18-35 år
Se hela listan!

Energibolaget som fixar miljonkontrakt i Östafrika

Faisa Abdis bolag installerar grön gatubelysning i Somalia – samt solceller hemma hos handelsministern.

Han förändrar kampen mot cancer

Milton Lönnroth och hans bolag Alpha Therapy Solutions kan inte jobba fort nog.

Hon vill krossa tabun kring pengar

Somit Fessehazion och hennes medgrundare har skapat ekonomiplattformen Rely som ökar kvinnors ägande.

Grönare rengöring i tablettform

Möt entreprenören som revolutionerar rengöring med miljövänliga tabletter.

10 hetaste trenderna 2021

Tio tydliga trender syns när Tidningen Företagaren summerar årets spännande nya idéer bland unga entreprenörer, från norr till söder.

"Unga tänker utanför boxen"

Unga företagare påverkar hur vi bemöter globala utmaningar, menar Julia Delin, vd för SSE Business Lab, Handelshögskolans startup-inkubator.

"Branscher med höga inträdesbarriärer måste utmanas mer"

Juliana Perez Falke, nationell kund och affärschef, Almi Företagspartner, ser många möjligheter för de unga som vågar starta företag.

Läs mer om unga företagare

”Behöver fler som utmanar normer”

Investeraren och författaren Indra Sharma blev framröstad till årets viktigaste kvinnliga investerare av DI Digital i slutet av 2020. Nu uppmanar hon fler att våga tänka nytt.

Fler ska ha råd att köpa trygghet

Rawa Karadaki fick idén när han jobbade som väktare under gymnasietiden. Resultatet blev appen och företaget Safetly som efter bara två månader hade över 100 personer redo för väktaruppdrag.

Han förändrar kampen mot cancer

Milton Lönnroth gör så att vi kan använda jordens mest ovanliga ämne för att tillverka ny cancermedicin – ett steg som ger hopp i kampen mot spridd cancer.

10 trender 2021

Tio tydliga trender syns när Tidningen Företagaren summerar årets spännande nya idéer bland unga entreprenörer, från norr till söder.

Årets 103 unga idéer 2021 - län för län

Algbläck, hundmat av insekter och rymdens förnyare. Smartare gravstenar, Sveriges minsta skidfabrik och barnskor av ananas. Här är 103 inspirerande företag från hela landet som drivs av inspirerande unga entreprenörer.

”Vi ger kläder ett nytt liv”

År 2050 kan modebranschen stå för en fjärdedel av världens koldioxidsläpp. En nyckel till förändring står Johanna Nissén Karlsson och Vividye för. Det prisbelönta bolaget har väckt H&M:s intresse med sin teknik för att färga och färga av kläder på ett miljövänligt vis.

”På sikt kan vi klimatsäkra hela samhällen”

Kan saltvatten renas med spillvärme från industrier? Det verkar så. När Skåne radar upp innovationer som kan rädda världen är 20-årige Jonatan Persson ett av dragplåstren, med sitt Helios Innovation. I Halmstad tar hans pilotanläggning form.

Fem år - fem bolag vi minns

103-listan fyller fem år! Här är några guldkorn vi minns lite extra: rebellerna inom bygg, vattenhjältarna som tjusade Ikea, Mellanösterns skolförnyare och mästaren av reparationer. Samt årets gränslöst smarta kraftledningsinspektörer.

Från landslaget till läxhjälp

Kassim Nagwere var med på 103-listan 2019 och har grundat Drömstort, som utbildar unga ledare och ger framtidshopp via workshops, föreläsningar samt idrotts- och kulturaktiviteter.

"Fortsatt stark trend inom e-handel"

Vendela Lilliestråle är en av grundarna bakom Qalora Capital. Hon var med på 103-listan 2019 och driver en matchmaking-tjänst för startups och investerare från hela Europa. Hon ser att många unga företagare är starka på att bygga kundrelationer.

"De vill påverka samhället och klimatet"

Thea Messel har grundat det nordiska riskkapitalbolaget Unconventional Ventures. De investerar i bolag grundade av underrepresenterade entreprenörer, exempelvis kvinnor, personer med utomnordisk påbrå och homosexuella, bisexuella, trans- och queerpersoner. Hon ser flera trender bland unga som startar företag.

Han förbättrar ungas mentala hälsa

Många unga har haft en extra tuff vår och sommar, när vardagen vänts upp och ner av corona. Den digitala kuratorstjänsten Snaptive kunde inte ha fyllt en tydligare funktion än nu på skolor, via socialtjänsten och på behandlingshem.

10 hetaste trenderna 2020

Tio tydliga trender syns när tidningen Företagaren summerar årets spännande nya idéer bland unga entreprenörer, från norr till söder.

103 unga idéer 2019 - hela listan från norr till söder

Tvål i tablettform, plåster som förhindrar infektioner och portabla sångstudios för världsstjärnor. Veganska pålägg, smarta svetsmetoder och Sveriges svar på Marie Kondo. Här är 103 nytänkande företag från hela Sverige, som drivs av spännande unga entreprenörer.

Hela listan: 103 unga idéer 2018

För tredje året i rad utser tidningen Företagaren Sveriges 103 mest lovande unga företagare. Läs hela listan och se vem som är med från ditt län!

Hela listan: 103 unga idéer 2018

För tredje året i rad utser tidningen Företagaren Sveriges 103 mest lovande unga företagare. Läs hela listan och se vem som är med från ditt län!

Maria de la Croix: "Matbutiken tar sig dit människor är"

Från konstskola till pr-byrå till cykelkaféer och obemannade butiker på hjul. Maria de la Croix nekades jobb på Starbucks, på grund av kedjans snåla utseendepolicy. Blått hår gick inte för sig. I stället sålde hon kaffe själv från en lådcykel i Lund.

103 unga idéer 2018: Möt årets omslagsprofiler

För tredje året i rad utser tidningen Företagaren Sveriges 103 mest lovande unga företagare. På omslaget syns Joel Hellermark, Faduma Aden, Maria de la Croix, Ibrahim Naji, Adam Aljaraidah och Louise Linderoth. Lär känna de och deras företag här!

Hon kodar app för allergiker

➔ En rad matallergier i kombination med allergi mot pälsdjur, gräs och pollen gjorde att Zahra Abdulla, 20, tillbringat mycket tid hemma och på sjukhus.

Mode med nya former

➔ Black skin är ett ungt, kreativt klädmärke med visionen att vara till för alla oavsett etnicitet, kön och ålder. I höst släpps tredje kollektionen med så kallad ”high end street fashion”.

Konstagentur för Graffiti

➔ Alejandra Cerda driver bloggen Jandi Heart Eco om ekoskönhet och hållbart mode. Samtidigt har hon uppdrag som copywriter och projektledare – och är grundare av konstagenturen Muro, för kvinnliga konstnärer inom  graffiti.

Unik protes på export

➔ Redan på gymnasiet drev Christoffer Lindhe sitt första företag, som sålde vattenbesparande strålsamlare för duschar och handfat, till fastighetsägare, samtidigt som han tävlade i simning.

Almi hjälper dig som driver företag

almilogga100.jpg

Årets 103 unga idéer sammanställs som ett samarbete mellan Företagarna och Almi. Almi ägs av staten och erbjuder finansiering och affärsutveckling till företag som vill utvecklas och växa hållbart. Almi ägs av staten tillsammans med regionala ägare och finns nära företagen med 40 kontor över hela landet. I urvalsprocessen ingår också Företagarnas regionkontor, Företagarnas unga nätverk, inkubatorer och startupnätverk i hela landet.