För att funktionen du försöker använda ska fungera korrekt behöver du uppdatera ditt samtycke. Du kan alltid ändra dig genom att klicka på ikonen nere till höger.

podcast news play företagaren I media förmån faq
Mer nyheter om och för företagare - klicka här!

Vad ska jag tänka på inför ett arrangemang inomhus efter 12 januari?

Fråga: Vad gäller för allmänna sammankomster och offentliga tillställningar inomhus från och med 12 januari 2022?

Restriktionerna för offentliga tillställningar och allmänna sammankomster på grund av covid-19 upphörde att gälla den 9 februari 2022. Frågan är därför inte längre aktuell.

Vill du ha koll på det senaste om juridiska frågor som påverkar dig som företagare? Prenumerera på nyheterbrevet från Företagarnas juridiska rådgivning.

Svar från juristen: Om det är fler än 20 deltagare ska alla ha en anvisad sittplats. Alla sällskap ska dessutom ha ett avstånd om minst en meter till andra sällskap. Varje sällskap får uppgå till högst åtta personer. Vid religiösa ceremonier finns det ett undantag från kravet på anvisad sittplats. I dessa fall kan deltagarna anvisas en ståplats i stället. Om den allmänna sammankomsten eller offentliga tillställningen har fler än 50 deltagare ska anordnaren använda vaccinationsbevis.

Anordnaren till den allmänna sammankomsten eller offentliga tillställningen ska också följa reglerna om smittskyddsåtgärder inomhus.

Här kan du läsa närmare om vad en allmän sammankomst och offentlig tillställning är.

Observera att: Ovanstående är ett enkelt svar på frågan. Det kan finnas undantag m.m. som inte tagits upp och rättsläget, trots att vår intention är att informationen ska vara uppdaterad och korrekt, kan ha förändrats.

Alla frågor och svar om Övrigt:

Alla frågekategorier:

Visste du att...

Företagarnas juridiska rådgivning ger dig som företagare goda råd för bättre affärer.

En vacker dag inser du att någon har försökt lura dig, eller att du borde läst igenom det där avtalet lite noggrannare. Då är det guld värt att kunna ringa till Företagarnas juridiska rådgivning. Vi får omkring 120 samtal per dag och guidar dig som medlem till rätt väg ur problemet! Du som medlem i Företagarna kan ringa hur ofta du vill på 0771-45 45 45

Läs mer om medlemskapet
Räkna ut kostnaden för ditt medlemskap

Medlemskapet ger dig rabatter, rådgivning och nätverk.

Bli medlem – tillsammans skapar vi bättre förutsättningar

Medlemsförmåner

Vi erbjuder över 30 medlemsförmåner med rabatter på IKEA, SJ, Volvo, BMW, Fortum, Swedol med mera.

Politik och påverkan

Vi driver företagarpolitiska frågor genom att presentera analyser, fakta och egna undersökningar.