För att funktionen du försöker använda ska fungera korrekt behöver du uppdatera ditt samtycke. Du kan alltid ändra dig genom att klicka på Cookieinställningar i sidfoten.

podcast news play företagaren I media förmån faq
Nyheter

Årets Företagare Stockholms stad 2023 Vinnare: Anna Kälvemark och Firas Al-Saffar - Complyit

Publicerad 2 maj 2023
Anna Kälvemark och Firas Al-Saffar är våra vinnare! Årets Företagare i Stockholms stad 2023. De driver konsultbolaget Complyit som tillhandahåller rätt kompetens till Life Science-sektorn.

Anna och Firas träffades tidigt i sina olika karriärer men i olika roller inom Life science-industrin. Båda arbetade med att hyra in konsulter till stora projekt och insåg att kvaliteten på konsulterna och tillgängligheten kunde bli bättre. Man hittade luckan i branschen och startade tillsammans 2011 Complyit AB.

Med en mission att förändra branschen, införa färg, glädje och andra värderingar och se individen startade man resan mot de över 100 miljoner man omsätter idag! Man ville rekrytera de bästa konsulterna, ha kul och samtidigt göra gott. Arbetet med att skapa en stabil värdegrund med en gemenskap för sina anställda konsulter och underkonsulter har varit viktigt. Yngre och oerfarna konsulter mixas i team med äldre och seniora för att lära sig och utvecklas för att senare kunna arbeta självständigt. Man utbildar alltså den egna personalen på ett enkelt och förtroendeingivande sätt.

Företaget har en stadig tillväxt och har varit utsett till gasellbolag 5 år i rad. Nu utvecklar bolaget nya marknader efter Stockholm och Uppsala och har börjat ta sina första trevande kliv in på den globala marknaden. Complyit har även arbetat aktivt för att lyfta fram fler kvinnor i branscher och är det konsultbolag med störst andel kvinnor anställda, hela 72 procent.

Att ge tillbaka och bidra till samhället är viktigt för företaget som under många år låtit en anställd varje månad välja ett välgörande ändamål som får 10 000 kronor av företaget. Complyit tillåter och uppmuntrar även personalen att arbeta som volontärer i olika sammanhang.

Deras mål har varit att förändra branschen, införa mer färg och förbättra bilden av en konsult – det har man lyckats med.

Här kan du läsa mer om Anna och Firas konkurrenter om utmärkelsen Årets Företagare i Stockholms stad 2023: brödbaronen Michel Mourad och tolkförmedlarna Leyla Sarac och Virpal Singh.

Fler nyheter från Företagarna