podcast news play företagaren I media förmån faq
Nyheter
Krönikor från Företagarna
Här har vi samlat krönikor från våra regionchefer och politiska experter.

Krönikor från Företagarna

Elskam hör inte 20-talet till

Det kan tyckas att elände aldrig tar slut. Men det gör det. Den senaste tiden har kantats av smällar mot såväl privatekonomin som företagandet. Många har kavlat upp ärmarna i fö...

Konsten att hantera förväntningar

I politisk valuta är det under rätt omständigheter ”billigt” att underprestera i relation till vad man lovade innan valet, skriver Företagarnas samhällspolitiska chef Patrick Kr...

Prioritera it-brotten mot företagare

8 av 10 företagare har blivit utsatta för digitala brott under det senaste året. Samtidigt är företagens tilltro till myndigheternas förmåga att lösa brotten närmast obefintlig,...

Vad får symbolpolitiken kosta?

Regeringen vill radikalt höja inkomstgränsen för arbetskraftsinvandring. Det skulle få förödande konsekvenser för många företag som plötsligt skulle stå utan arbetskraft, skrive...

Midvinternattens las är hård

Förändringarna i arbetsrätten som nu börjat gälla är inget att fira, skriver Lise-Lotte Argulander, Företagarnas expert på arbetsrätt.

Kommer 176 räcka?

Även om företagarfrågorna fick litet utrymme i valrörelsen finns det potential för vettiga reformer under den nya regeringen, skriver Patrick Krassén.

Lös elkrisen tillsammans

Riksdagspartierna måste orka enas om en lösning på den akuta elkrisen redan nu, uppmanar Företagarnas regionchef Eva Cooper.

Utbildning måste ta sikte på jobb

Den regering som tillträder i höst måste prioritera reformering av gymnasieskolan och vuxenutbildningen, skriver Företagarnas utbildningspolitiska expert Anna Jansson Libietis.

Tänk om, tänk som en företagare!

Den 11 september är det val till landets riksdag, regioner och kommuner. Då ska du tillsammans med en halv miljon andra företagare lägga din röst på det parti som du tror kommer förvalta företaget Sverige på absolut bästa sätt.

Rör inte vårt karensavdrag!

Det är oansvarigt av regeringen att signalera förändringar i karensavdraget, skriver Företagarnas socialförsäkringsexpert Erik Ageberg.

Vem kan man lita på?

Hur ska man som väljare tolka skillnader mellan ett partis valmanifest, partiledarens uttalanden och tidigare utfästelser och prioriteringar? frågar sig Patrick Krassén.

Köttben och skådespel

Nyligen presenterade regeringen ännu en budget. Den stora politikens budget kommer förstås på hösten så vi förväntade oss inga storverk, men det vi fick var ändå ett slag i ansiktet.

En prishöjning kommer sällan ensam

Det närmaste året kommer många företag ha ett tufft kostnadsläge och det är en balansakt hur det ska hanteras för att både bibehålla lönsamheten och kunderna, skriver Philip Thu...

Fler nyheter från Företagarna