För att funktionen du försöker använda ska fungera korrekt behöver du uppdatera ditt samtycke. Du kan alltid ändra dig genom att klicka på Cookieinställningar i sidfoten.

podcast news play företagaren I media förmån faq
Senaste nytt i hela landet - Företagarna Nyheter

Medlemsintervju Elena Kriovyas

Det kan vara väldigt ensamt att driva företag särskilt i början, jag fick då tips om frukostmöten som Företagarna hade. Det kändes bra att träffa andra företagare och dela erfarenheter med varandra.

Namn: Elena Kriovyas

Företag: Goldfish Design
Telefon: 073-706 99 66
Webb: www.goldfishdesign.sewww.aori.se 

Det var egentligen slumpen som avgjorde att Elena kom till Sverige. Under sina journaliststudier i Moskva skulle de läsa ett annat språk. Elena skulle egentligen läsa italienska, men den klassen blev inställd, så de fick läsa svenska istället. Alla undrade vad de skulle med svenska till, men Elena tänkte att hon skulle dra nytta av det. Efter att hon avslutat sina studier och arbetade som journalist och redaktör i Moskva i 10 år, åkte hon till Sverige som turist för att bilda sig en uppfattning om landet. Elena blev förtjust och bestämde sig för att läsa en Masters utbildning på Stockholms Universitet. 

När startade du ditt företag?

Jag registrerade företaget 2012. 

Varför startade du ditt företag?

Jag har alltid haft en dröm att ha ett företag som arbetar med grafisk design och kreativitet. Efter att jag var klar med min master på Stockholms Universitet, ville jag inte vara anställd utan ”fri”. Jämfört med Ryssland är det ett bra företagsklimat i Sverige, så jag bestämde mig för att förverkliga min dröm. Jag kunde dock inte så mycket svenska i praktiken, det lärde jag mig efter starten av mitt företag, mycket genom kurser hos Nyföretagarcentrum,  som handlade om alla praktiska frågor, som bokföring, skatt, marknadsföring m.m. 

Hur ser din verksamhet ut?

I dagens konkurrensutsatta miljö och utbud av varumärken är det design som är en av de mest effektiva sätten att stå ut och locka till sig rätt målgrupp. Speciellt om det är en minnesvärd design med god kvalitet. Vi erbjuder kunden unika och kreativa lösningar när det gäller utformningen av sin produkt. Mitt mål är att kunna erbjuda grafisk webbdesign med individuell service till ett rimligt pris. Vi inriktar oss främst på små och medelstora företag. Vi vill hjälpa kunden att skapa en unik bild av sitt företag så att de säkrar rätt målgrupp och uppnår sina mål. Vi hjälper dem att skapa ett varumärke helt enkelt.  Vi erbjuder även tjänster inom layout för trycksaker, förpackningsdesign och copywriting. Bland annat hjälper vi också med sökoptimering och annonsering på nätet. Just nu tar vi en ny produkt till Sverige – ett gratis verktyg för annonsering på nätet som heter Aori. Det verktyget är jätte smidigt för småföretagare som vill göra reklam på nätet men inte vet hur man gör.

Jag är länken och projektledaren som sätter mig in och förstår kundens behov, sedan utformar jag skräddarsydda lösningar och tar in konsulter efter kundens behov. 

Hur många arbetar på ditt företag?

Jag har inga anställda utan samarbetar med ett antal konsulter från Sverige och Ryssland inom webbdesign såsom illustratörer, designers och webbutvecklare. Jag samarbetar även med programmerare i Indien. Genom att samarbeta med konsulter har jag inga fasta kostnader utan kan anpassa efter varje projekt. På så sätt kan jag också hålla lägre kostnader och ge kunderna ett bättre pris. 

Varför gick du med i Företagarna?

Det kan vara väldigt ensamt att driva företag särskilt i början, jag fick då tips om frukostmöten som Företagarna hade. Det kändes bra att träffa andra företagare och dela erfarenheter med varandra. 

Vad tycker du om företagsklimatet i Huddinge?

Jag tycker att det är ett vänligt klimat, det känns som att kommunen bryr sig om oss företagare. Jag gick kurser i svenska hos Nyföretagarcentrum och fick erbjudanden om gratis arbetsplats på Arena 143. Jag har fortfarande en arbetsplats där för en billig peng. 

Vad gör du på din fritid?

På min fritid tycker jag om att måla landskap och djur, gå på bio och läsa klassik rysk litteratur.

Läs mer: www.foretagarna.se/foreningar/huddinge

Räkna ut kostnaden för ditt medlemskap

Medlemskapet ger dig rabatter, rådgivning och nätverk.

Bli medlem – tillsammans skapar vi bättre förutsättningar

Medlemsförmåner

Vi erbjuder över 30 medlemsförmåner med rabatter på IKEA, SJ, Volvo, BMW, Fortum, Swedol med mera.

Politik och påverkan

Vi driver företagarpolitiska frågor genom att presentera analyser, fakta och egna undersökningar.