För att funktionen du försöker använda ska fungera korrekt behöver du uppdatera ditt samtycke. Du kan alltid ändra dig genom att klicka på Cookieinställningar i sidfoten.

podcast news play företagaren I media förmån faq
Senaste nytt i hela landet - Företagarna Nyheter

Medlemsintervju Lås-Arne

Arne har varit medlem i Företagarna Huddinge sedan 1982 och är en av våra äldsta medlemmar.

Namn: Arne Malmström
Företag: Lås-Arne Malmström AB
Adress: Kvarnbergsplan 8
Telefon: 08-711 62 00
Webb: www.las-arne.se

För många Huddingebor är Lås-Arne ett välkänt begrepp och det är till hans butik på Kvarnbergsplan många vänder sig till när man behöver hjälp med nycklar, lås och beslag. Arne har varit medlem i Företagarna Huddinge sedan 1982 och är en av våra äldsta medlemmar. Arne är en riktig Huddingeprofil och har levt hela sitt 73 åriga liv i kommunen. Hans föräldrar öppnade den första Shellmacken i "gamla" Huddinge Centrum 1954 och Arne började arbeta där 1956. Han har sett utvecklingen av Huddinge centrum och har många spännande historier att berätta.

När startade du ditt företag?

1978

Varför startade du ditt företag?

Jag tog över och drev mina föräldrars Shellmack och där gjorde vi även nycklar och jag såg att det var något som lönade sig. När Shell började sätta upp mer och mer villkor för min verksamhet på macken sa jag upp avtalet och bestämde mig för att starta en låssmedsaffär.

Hur ser din verksamhet ut?

Företaget är ett familjeföretag, min dotter Anki är VD och även hennes man arbetar här. Vi är det enda auktoriserade låssmedsföretaget i Huddinge. Våra kunniga låstekniker utför arbeten till både företag, kommuner och privatkunder i Stockholmsområdet. Vi utarbetar, tillsammans med kunden förslag på olika säkerhetslösningar som vi sedan regelbundet upprätthåller med god service och underhåll. Våra låssystem upprättas med hjälp av Pc-program, där vi får full kontroll på våra tillverkade nycklar.

I vår välsorterade butik kan man köpa låsprodukter, kopiera nycklar eller få goda råd och tips om hur man bäst skyddar sitt företag eller bostad.

Auktorisationen ger kunden större trygghet, garanti på god service och kostnadseffektiva lösningar. Auktorisationen är också till för att kunden ska vara säker på att det anlitade företaget är registrerat, har F-skattsedel, bedriver verksamheten med hederliga metoder och följer gällande lagar och förordningar. Att personalen är utbildad, företaget har alla nödvändiga fabrikantlicenser för att kunna ge god service till alla kunder och att det finns minst ett mästarbrev på varje företag som har auktorisation.

Hur många arbetar på ditt företag?

8 st

Varför gick du med i Företagarna?

För att få stöd och få tillgång till nätverket, framförallt här i Huddinge.

Vad tycker du om företagsklimatet i Huddinge?

Jag tycker att det är helt okej, har aldrig känt mig motarbetad. Jag skulle gärna hitta en större och bättre lokal, men det är det svårt att få tag på.

Vad gör du på din fritid?

Trots min ålder så arbetar jag mycket, minst 50 timmar i veckan blir det. Jag arbetar för att jag tycker att det är roligt och för det sociala. Om jag är ledig, så är jag mest hemma och pysslar på tomten.

 

Till föreningens sida

Räkna ut kostnaden för ditt medlemskap

Medlemskapet ger dig rabatter, rådgivning och nätverk.

Bli medlem – tillsammans skapar vi bättre förutsättningar

Medlemsförmåner

Vi erbjuder över 30 medlemsförmåner med rabatter på IKEA, SJ, Volvo, BMW, Fortum, Swedol med mera.

Politik och påverkan

Vi driver företagarpolitiska frågor genom att presentera analyser, fakta och egna undersökningar.