För att funktionen du försöker använda ska fungera korrekt behöver du uppdatera ditt samtycke. Du kan alltid ändra dig genom att klicka på Cookieinställningar i sidfoten.

podcast news play företagaren I media förmån faq
Senaste nytt i hela landet - Företagarna Nyheter

Medlemsintervju Julias Plattsättning och Bygg AB

"Från början hade jag inte tänkt ha några anställda, men jag fick så mycket att göra, så jag blev tvungen att anställa. Något jag inte ångrar idag."
Julia Schaffer Flemk

Namn: Julia Schaffer Flemk
Företag: Julias Plattsättning och Bygg AB
Adress: Kvarnvretsvägen 141 91 Huddingea
Telefon: 070- 405 08 48
Webb: www.facebook.com/juliaspbab

När startade du ditt företag?

För 1,5 år sedan, 2014.
 

Varför startade du ditt företag?

Jag arbetade som anställd plattsättare i 10 år. Jag började som lärling, men fick mer och mer ansvar och fick hjälpa till att anställa folk. Efter 10 år kände jag att det var dags att gå vidare och jag började då plugga till Bygg- och Anläggningslärare på Universitetet. Under utbildningen var det mycket praktik och jag praktiserade på Sågbäcksgymnasiet i Huddinge. Hade elevunderlaget räckt till två byggklasser hade jag fått jobb där, men så blev inte fallet. 

Jag kände att jag hade gått vidare och var inte sugen på att bli anställd igen, då bestämde jag mig för att starta eget. Från början hade jag inte tänkt ha några anställda, men jag fick så mycket att göra, så jag blev tvungen att anställa. Något jag inte ångrar idag.
 

Hur ser din verksamhet ut?

Vi utför all form av plattsättning inomhus, d.v.s. vi lägger kakel, klinkers, mosaik och marmor på golv, väggar, badrum och över köksbänkar. Vi tar även helentreprenader på t.ex. badrum, men då samarbetar vi med andra företag inom VVS, el och badrum. 

Det som är lite unikt med mitt företag är att jag är kvinna och driver ett företag i en mansdominerad bransch, mina anställda är kvinnor och även personerna i de företagen jag samarbetar med är kvinnor. 

Mitt mål och drivkraft är att förändra byggbranschen så att den blir mer jämställd, mer mångfaldig och även mer HBTQ vänlig. Byggbranschen är en bransch med mycket fördomar och med en ”machokultur”. Det är synd, för många duktiga kvinnor lämnar branschen för att de inte orkar med kulturen. 

Våra kunder efterfrågar ofta kvinnliga hantverkare, då de upplever att vi bemöter dem på trevligt sätt och utför ett ordentligt jobb och lämnar det snyggt efter oss. 

 

Hur många arbetar på ditt företag?

Jag har 2 stycken heltidsanställda och en vuxen lärling. Jag söker efter en till plattsättare, men det är inte helt enkelt att hitta kvinnliga plattsättare. 

 

Varför gick du med i Företagarna?

Det var faktiskt för att jag fick rabatt när jag skulle köpa en företagsbil, sedan upptäckte jag att det fanns en massa andra förmåner att utnyttja också. 

 

Vad tycker du om företagsklimatet i Huddinge?

Jag har inte arbetat i Huddinge än, så jag har ingen direkt uppfattning om det. Däremot så bor jag i Gladö Kvarn och där har jag en del synpunkter hur kommunen har och hanterar ärenden kring byggandet av vägar och belysning. 

 

Vad gör du på din fritid?

Företaget och att arbeta tar upp den mesta av min tid. Annars tycker jag om att fiska och promenera ute i skogen där jag bor.

 

Företagarna Huddinge

Taggar
Räkna ut kostnaden för ditt medlemskap

Medlemskapet ger dig rabatter, rådgivning och nätverk.

Bli medlem – tillsammans skapar vi bättre förutsättningar

Medlemsförmåner

Vi erbjuder över 30 medlemsförmåner med rabatter på IKEA, SJ, Volvo, BMW, Fortum, Swedol med mera.

Politik och påverkan

Vi driver företagarpolitiska frågor genom att presentera analyser, fakta och egna undersökningar.