För att funktionen du försöker använda ska fungera korrekt behöver du uppdatera ditt samtycke. Du kan alltid ändra dig genom att klicka på Cookieinställningar i sidfoten.

podcast news play företagaren I media förmån faq
Senaste nytt i hela landet - Företagarna Nyheter

Medlemsintervju: Hälsa för alla

Rikard Furusten har mer eller mindre levt sitt 46-åriga liv i Huddinge. Hans far Peter öppnade den första Hälsa för alla-butiken i Huddinge Centrum 1986.

Namn: Rikard Furusten
Företag: Hälsa för alla AB/Life
Adress: Patron Pehrs Väg 6/Huvudkontoret
Telefon: 08-711 10 30 
Webb: www.hfa.mastersite.se eller www.lifebutiken.se

För många Huddingebor som gått igenom Huddinge Centrum så är Hälsa för alla ett välkänt begrepp och det är till deras butik som många vänder sig till när man behöver hjälp med uppsvälld mage, kosttillskott eller tips för ett bättre välmående. Rikard har mer eller mindre levt sitt 46-åriga liv i Huddinge. Hans far, Peter Furusten öppnade den första Hälsa för alla-butiken i Huddinge Centrum 1986. 

När startade du ditt företag?

1986

Varför startade du ditt företag?

Det var min far, Peter Furusten, som efter att ha förlorat en tennismatch på landet mot en äldre gentleman, fick upp ögonen för hur man genom att vårda sitt inre och yttre kunde må bättre och prestera mera. Där föddes idén om att starta upp en hälsokostaffär på hemmaplan. Med sin kunskap från fastighetsbranschen så visste Peter vikten av att hitta en lokal i rätt läge för att kunna lyckas med sin idé. Varav valet på Huddinge Centrum var självklart. Ett centrum som man sedan dess varit trogen. 

Hur ser din verksamhet ut?

Företaget är ett familjeföretag där jag är VD sedan många år och har hand om det löpande arbetet. Min far är även idag engagerad i verksamheten och hoppar gärna in när det gäller att hitta nya platser att etablera sig på. Båda mina systrar har även varit aktiva under perioder. Vi driver idag 14 stycken butiker i Storstockholm och har visioner om att växa mer. När vi startade upp 1986 så låg huvudkontoret hemma i villan i Fullersta. När verksamheten sedan växte så flyttade vi in på Patron Pehrs Väg 6 och där ligger vi än idag! Sedan 1 år så samarbetar vi med Lifekedjan, men äger våra butiker själva. Jag, tillsammans med våra anställda, påverkar också vad vi vill ha in i respektive butik av Life´s egna sortiment. Ett samarbete som fungera väl och som vi är stolta över.

I vår välsorterade butik kan man köpa hälsoprodukter av högsta kvalité eller få goda råd och tips om hur man bäst ska ta hand om sitt inre och yttre.

Hur många arbetar på ditt företag?

Vi är idag totalt 70 anställda och det motsvarar ungefär cirka 34 heltidstjänster. Vilket krävs för att kunna tillfredställa våra kunder med generösa öppentider.

Vad tycker du om företagsklimatet i Huddinge?

Jag tycker att det mesta har fungerat bra under alla dessa år. Då vi finns i ett flertal kommuner i Storstockholm så har vi en del att jämföra med. Sen kan ju allt alltid bli bättre. Det jag idag känner en oro för, när det gäller ett väl fungerande centrum som Huddinge är, att man satsar så hårt på att utveckla Flemingsbergsdalen. Med bland annat en stor ICA Maxi- enhet som garanterat kommer att ”sno” kunder från Huddinge Centrum.  Jag tycker att det känns lite omodernt att etablera enheter som kräver att man tar bilen dit för att storhandla.

Vad gör du på din fritid?

Tränar och månar om min hälsa, vill ju leva som jag lär (säger Rikard och skiner upp med hela ansiktet). Blir ju även en hel del timmar på jobbet. All övrig tid lägger jag ner på mina två älskade barn och deras liv och aktiviteter.

Hur har utmärkelsen ”Årets företagare 2015” påverkat dig och ditt företag?

Först så måste jag säga att det är mycket större och mycket mer känt än vad jag trodde innan. Har nog aldrig fått så mycket mejl eller ”likes” på Facebook tidigare. Vår butik i Huddinge har fått fler kunder och även där många gratulationer under våren och försommaren. Vilket känns både hedrande och kul. Har uppmärksammats i lokalpressen och varit med i frukostsoffan i God morgon Huddinge. Även inom Lifekedjan med 220 butiker så har man uppmärksammat detta vilket så klart har varit jätte kul! Har redan skrivit ner 22 april 2016 i kalendern, då nästa Enterprize gala går av stapeln.

Vi tackar Rikard för hans tid och önskar honom all lycka i framtiden och gissar att vi kommer att få se mer av honom!

Taggar
Räkna ut kostnaden för ditt medlemskap

Medlemskapet ger dig rabatter, rådgivning och nätverk.

Bli medlem – tillsammans skapar vi bättre förutsättningar

Medlemsförmåner

Vi erbjuder över 30 medlemsförmåner med rabatter på IKEA, SJ, Volvo, BMW, Fortum, Swedol med mera.

Politik och påverkan

Vi driver företagarpolitiska frågor genom att presentera analyser, fakta och egna undersökningar.