För att funktionen du försöker använda ska fungera korrekt behöver du uppdatera ditt samtycke. Du kan alltid ändra dig genom att klicka på Cookieinställningar i sidfoten.

podcast news play företagaren I media förmån faq
Senaste nytt i hela landet - Företagarna Nyheter

Intervju med Osman Ulusay

Namn: Osman Ulusay
Företag: ChargerBoy AB
Adress: Geometrivägen 3, 141 75 Kungens Kurva
Telefon: 073 898 1965
Webb: www.chargerboy.se   &    www.getfeedo.se      &     www.winnsens.com

Endast 20 år, men redan en superentreprenör. Googlar man hans namn, finner man att han själv säger att han vill bli näringslivets Zlatan. Osman Ulusoy är vår yngsta och en av våra nyaste medlemmar. 2014 blev han utnämnd till Årets UF-elev på Sjödalsgymnasiet i Huddinge och i år blev han nominerad till Handelshögskolans pris, Årets Affärskreatör. Det är lätt att bli smittad av hans energi och drivkraft, för Osman är ingenting omöjligt. Han säger att det är viktigt att inte glömma sitt mål och ha en plan för att förverkliga sin vision.

Osman startade redan i högstadiet en cafeteria i skolan, något han fick lov till om han klarade ett prov som egentligen var avsett för gymnasiet. Efter en månads pluggande klarade han provet och startade då ett café som snabbt blev populärt. Jag fann det oerhört motiverande att driva företag och att man även kunde tjäna pengar på det gjorde det ännu mer motiverande.

När startade du ditt företag?

Charger Boy startade jag 2013.

Varför startade du ditt företag?

Jag fick idén till laddningsstationerna under en resa till Turkiet när jag var 17 år där jag såg en laddningsstation och tänkte att detta måste fungera även i Sverige, alla är ju i behov av att ha en laddad telefon. Jag Googlade och fann en återförsäljare i Kina, Winnsens Industry. Under 7 månader skrev jag till dem dagligen om att få bli svensk agentur, men de var inte intresserade av en 17 årig entreprenör. Jag tog kontakt med min granne Jan Klingestedht som är f.d. Vd för Expert Sydväst med 150 anställda. Han trodde på mig och min drivkraft och blev min mentor. Tillsammans kontaktade vi ägarna i Kina och vi fick ett möte med dem, de kom ända till Sverige och efter två dagar fick jag agenturen i Sverige. Idag är ChargerBoy marknadsledande i Sverige på laddningsstationer för mobiler.

Hur ser din verksamhet ut?

Jag säljer och hyr ut laddningsstationer för mobiler, idag är behovet av att ha en laddad mobil ett viktigt krav för väldigt många. Våra kunder finns i olika branscher som köpcentrum, restauranger och exempelvis Karolinska Sjukhuset.

Hur många arbetar på ditt företag?

Jag har inga anställda utan samarbetar med ett par konsulter som jag har en nära och bra relation till.

Varför gick du med i Företagarna?

Jag träffade Günther Mårder i samband med tävlingen Årets Affärskreatör, han berättade då att han skulle börja som VD för Företagarna. Eftersom jag tycker Günter är en inspirerande person med positivt driv, så ville jag också vara en del av Företagarna.

Vad tycker du om företagsklimatet i Huddinge?

Jag tycker att det händer mycket i Huddinge och det känns som företagsklimatet växer, tänk bara på allt som sker i Kungens Kurva.

Vad gör du på din fritid?

Jag älskar mitt företagande och arbetar mycket, men jag har kommit igång med att läsa och så tränar jag. Det är viktigt med rutiner, så jag brukar börja dagen med att träna.

Taggar
Räkna ut kostnaden för ditt medlemskap

Medlemskapet ger dig rabatter, rådgivning och nätverk.

Bli medlem – tillsammans skapar vi bättre förutsättningar

Medlemsförmåner

Vi erbjuder över 30 medlemsförmåner med rabatter på IKEA, SJ, Volvo, BMW, Fortum, Swedol med mera.

Politik och påverkan

Vi driver företagarpolitiska frågor genom att presentera analyser, fakta och egna undersökningar.