För att funktionen du försöker använda ska fungera korrekt behöver du uppdatera ditt samtycke. Du kan alltid ändra dig genom att klicka på Cookieinställningar i sidfoten.

podcast news play företagaren I media förmån faq
Senaste nytt i hela landet - Företagarna Nyheter

Medlemsintervju Christian och Katarina Haupt

"Vi är en omhändertagande klinik, det viktiga för oss är inte att tjäna pengar, utan vi tycker om att vårda patienten."
Tandvårdsteamet Haupt

Namn: Christian och Katarina Haupt

Företag: Tandvårdsteamet Haupt
Adress: Visättravägen 25
Telefon: 08-774 48 79
Webb: www.tandvardsteamethaupt.se

När startade ni ert företag?

1987 startade vi vår privata klinik i stan, 1990 flyttade vi till vår nuvarande lokal på Visättravägen.

Varför startade ni en privat klink?

Den största anledningen var den frihet det innebär att vara egen. 

Hur ser er verksamhet ut?

Vi bedriver allmän tandvård både mot vuxna och barn, vi är specialiserade på idrottsskador och då framförallt hockeyskador. Christian är utbildad idrottskadetandläkare, men även sjukvårdare, så mycket ideell tid går åt i hockeybåset hos Södertälje SK. Vi har även samarbete med AIK hockey och Hammarby sedan många år tillbaks. Spelarna ringer Christian för rådgivning, det har t.o.m. hänt att Christian sytt och vårdat spelare hemma i köket efter matcher.  

Vi är en omhändertagande klinik, det viktiga för oss är inte att tjäna pengar, utan vi tycker om att vårda patienten. Våra patienter är som en andra familj, många har gått hos oss länge och vi får följa deras livsresa, säger Katarina. 

Christian har varit med och tagit fram ett tandskydd som nu är obligatoriskt att använda inom hockeyn. Sedan kravet om tandskydd började gälla har tandskadorna minskat avsevärt inom hockeyn. Tandskyddet kan mer fördel även användas inom andra idrotter. Man kan få sitt personliga tandskydd tillverkat hos Katarina och Christian. Det personliga tandskyddet går inte att jämföras med det du kan köpa i sportbutiker.  

Hur många arbetar på ditt företag?

Just nu är det bara vi, Christian är tandläkare och Katarina tandsköterska. Vår tandhygienist har precis slutat, så nu söker vi efter en ny. 

Varför gick du med i Företagarna?

Det känns bra att vara med i en gemenskap med andra företagare. Vi har även försäkringar via Företagarna och använder även rabatten på drivmedel på OK Q8. 

Vad tycker du om företagsklimatet i Huddinge?

Vi är inte så påverkade av företagsklimat, vi klarar oss själva. Vi upplever dock att det är lite struligt hos vår hyresvärd Huge. 

Vad gör ni på er fritid?

Vi värderar ledighet högt och tycker om att umgås med familj och vänner. Mycket av den lediga tiden spenderas på vårt landställe i Stockholms Skärgård. Katarina sjunger i kör här i Huddinge och Christian spelar golf. Christian spenderar även mycket tid i ishockeyhallen där han står i båset som sjukvårdare åt Södertälje SK. 

 

Företagarna Huddinge

Räkna ut kostnaden för ditt medlemskap

Medlemskapet ger dig rabatter, rådgivning och nätverk.

Bli medlem – tillsammans skapar vi bättre förutsättningar

Medlemsförmåner

Vi erbjuder över 30 medlemsförmåner med rabatter på IKEA, SJ, Volvo, BMW, Fortum, Swedol med mera.

Politik och påverkan

Vi driver företagarpolitiska frågor genom att presentera analyser, fakta och egna undersökningar.