För att funktionen du försöker använda ska fungera korrekt behöver du uppdatera ditt samtycke. Du kan alltid ändra dig genom att klicka på Cookieinställningar i sidfoten.

podcast news play företagaren I media förmån faq
Senaste nytt i hela landet - Företagarna Nyheter

Medlemsintervju SEV Tidsystem AB

- Det var egentligen inte meningen att jag skulle bli kvar, men det är så roligt och utmanade, så det blev så iallafall, säger Pia Grundstroem.

Namn: Pia Groundstroem
Företag: SEV Tidsystem AB
Adress: Fräsarvägen 1, 142 50 Skogås (Länna Industriområde)
Telefon: 010-609 00 00
Webb: www.sevab.se

 

När startade du ditt företag och varför?

Företaget startades 1986 av Pias föräldrar Jan och Katarina. De hade tidigare ett företag där Jan som är en riktig uppfinnare och entreprenör hade tagit fram det första datoriserade kassaregistret. De sålde företaget 1986 och deras gamla kunder talade om för Jan att de hade ett behov av en datoriserad stämpelklocka. Jan gick hem på sin kammare och funderade och fram växte stämpelklockan med ett integrerat tids- och sedan även passersystem.

Pia är född i företaget och både hon och hennes bror har varit delaktiga i företaget sedan de var barn. Efter gymnasiet började Pia arbeta på ”riktigt” inom företaget och har varit på de flesta områdena, för att sedan 2012 ta över rollen som VD.

-”Det var egentligen inte meningen att jag skulle bli kvar, men det är så roligt och utmanade, så det blev så iallafall, säger Pia.”

Hur ser din verksamhet ut?

SEV-Tidsystem AB är en marknadsledande leverantör av tidsplaneringslösningar och passersystem för företag och organisationer inom branscher som dagligvaruhandel, fackhandel, hotell och restaurang. TIL-Tid företagets produkt för tidsplanering används av 1500 verksamheter i Sverige, t.ex. 650 ICA butiker, 300 Axfood butiker och 50 st Biltema butiker. Företaget erbjuder ett komplett utbud av mjuk- och hårdvaror samt utbildning som skapar värde för kunderna genom att öka deras lönsamhet och sänka personalkostnaderna via effektiv tidsplanering.

Företaget har alltid haft en kvinna på VD posten, innan Pia var det hennes mor Katarina som innehade posten. Fadern var uppfinnaren som arbetade med utveckling och teknik av produkten. Sedan faderns bortgång drivs och ägs företaget av Pia, hennes bror Tomas som arbetar med utveckling samt modern som är styrelseordförande och ansvarig för företagets ekonomi. 

Hur många arbetar på ditt företag?

20 stycken.

Varför gick du med i Företagarna?

Pia gick med i Företagarna för 3 år sedan och den största anledningen var för att stödja de företagspolitiska frågor som Företagarna arbetar med. Hon tycker att organisationen arbetar för de frågor som hon inte har tid eller möjlighet att göra. En annan anledning var de medlemsförmåner som finns.

Vad tycker du om företagsklimatet i Huddinge?

Pia tycker att företagsklimatet i Huddinge generellt är bra, det finns mycket småföretag inom kommunen. Däremot tycker hon att Länna Industriområde är lite bortglömt av kommunen. Många tror att området tillhör Haninge.

Vad gör du på din fritid?

En stor del av fritiden går åt till familjen, Pia har tre barn och ett bonusbarn. Något annat som hon tycker om och ägnar ganska så mycket tid åt är sång, hon sjunger på bröllop ibland och arbetar även lite som fotomodell.

-Det är avkopplande och roligt att göra något helt annat än att driva ett företag, säger Pia.

 

Till föreningen  i Huddinge

 

Taggar
Räkna ut kostnaden för ditt medlemskap

Medlemskapet ger dig rabatter, rådgivning och nätverk.

Bli medlem – tillsammans skapar vi bättre förutsättningar

Medlemsförmåner

Vi erbjuder över 30 medlemsförmåner med rabatter på IKEA, SJ, Volvo, BMW, Fortum, Swedol med mera.

Politik och påverkan

Vi driver företagarpolitiska frågor genom att presentera analyser, fakta och egna undersökningar.