För att funktionen du försöker använda ska fungera korrekt behöver du uppdatera ditt samtycke. Du kan alltid ändra dig genom att klicka på Cookieinställningar i sidfoten.

podcast news play företagaren I media förmån faq
Nyheter

Höggravida frisörskan Sophie utsatt för rånkupp: “De tog allt”

Publicerad 1 mar 2021
Det var under lördagsmorgonen som Victoria Ygfeldt, kom till jobbet på frisörsalongen Cabello i Kil, och möttes av det fruktansvärda - en plundrad salong.
Foto: Privat

Inbrottstjuvarna hade tagit sig in bakvägen och tömt salongen på precis allt, uppger NWT.se. En av frisörerna, Sophie Castenvall berättar om förödelsen för Företagarna:

- Det var länsat, de hade tagit saxar, frisörstolar, ja till och med vår kaffemaskin och en bukett rosor, säger hon frustrerat och fortsätter:

- Det är nästan så att en börjar skratta för det är så bisarrt. 

Extremt kränkande

Sophie, som dessutom är höggravid känner sig extremt otrygg och kränkt över situationen.

- Det värsta är inte vad detta kommer att kosta oss. Utan det är känslan av att någon eller några har tagit sig friheten att rota runt bland våra grejer, det känns verkligen inte bra, berättar företagaren. 

Ingen av frisörkollegorna har kunnat återgå till jobbet då salongen fortfarande utreds av polis. Något som Sophie poängterar är viktigt men som känns något meningslöst:

- Det kommer inte bli så mycket mer av det här. Vi har haft inbrott förr och utredningarna läggs oftast ned. Man blir bara så ledsen på hur samhället har blivit. 

Flera salonger utsatta för liknande händelser

I ett frisör forum på facebook delade Sophie Castenvall, Victoria Ygfeldt och salongägaren Lotta Eriksson med sig av den tråkiga nyheten, responsen blev, inte helt otippat, som väntat.

- Det var extremt många som varit med om samma, även en salong i Stockholmsområdet hade blivit plundrade samma natt, säger Sophie. 

Salongägaren Lotta Eriksson och kollegan Victoria Ygfeldt.

Stöttar varandra i krisen

Frisörkollegorna, som sedan ett år tillbaka kämpat i motvind på grund av pandemin, kände att detta var en bomb de verkligen inte hade energi över till:

- Men vi är tacksamma över att vi har varandra. Utan varandras stöd hade vi inte orkat ta oss vidare, förklarar Sophie Castenvall avslutningsvis. 

Taggar
Fler nyheter från Företagarna