För att funktionen du försöker använda ska fungera korrekt behöver du uppdatera ditt samtycke. Du kan alltid ändra dig genom att klicka på Cookieinställningar i sidfoten.

podcast news play företagaren I media förmån faq
Nyheter

2022 års vinnare Årets Unga Idé

Publicerad 14 okt 2022
Alexander Olivera, Siddhartha Khandelwal, Ellen Andreasson och David Albinsson tilldelas Bengt Bengtssons SIBA-stiftelses stipendium på 50 000 kronor vardera.
Bild: Fotograf Ristenstrand

– Årets stipendiater visar med en kombination av hjärta och medmänsklighet att de är en kraft att räkna med.  Deras sätt att koppla samman entreprenörskap med samhällsnytta bidrar de till en samhällsriktning som kommande generationer kommer kunna skörda frukterna av. Vi på Bengt Bengtssons SIBA-stiftelsen är mycket hedrade att få tilldela årets stipendier till Alexander, Siddhartha, Ellen och David, säger Fabian Bengtsson, representant för stiftelsen och ordförande för Företagarna.

 

Vinnarna av Årets Unga Idé 2022

Alexander Olivera, Nodon/Nodono Technology AB, från Malmö

Stipendiaten har med sin idé potential att göra betydande skillnad för val av byggmaterial. Genom smart teknik i stället för manuella uträkningar kan man snabbare komma till rätt slutsats med precision. Det är framtidstankar som denna som kan göra stor skillnad för att motverka utsläppsbovar i samhället. 


Siddhartha Khandelwal, Walkbeat AB, från Göteborg

Stipendiaten kommer att få andra att gå långt. Idén kan lösa ett problem som drabbar var och varannan människa. Tekniken har redan visat sig gå att använda inom flera olika områden även inom djurvärlden och stipendiaten har redan bevisat att han är något stort på spåren. 


Ellen Andreasson och David Albinsson, Envue Technologies AB, från Göteborg

Stipendiaterna bereder vägen för forskning som tidigare var omöjlig. För att ta de riktigt stora kliven för mänskligheten behöver vi nya verktyg. Innovatörerna har utvecklat en ny teknik som är avgörande för att kunna utveckla nya läkemedel och vaccin. Vi är förväntansfulla på vad forskningen kan åstadkomma med dessa nya instrument. 


Om stipendiet

Bengt Bengtssons SIBA-stiftelse tilldelar ett stipendium på 50 000 kronor var till tre företag på listan 103 unga idéer som publiceras i tidningen Företagaren i maj varje år.

Företagarna uppmärksammar unga företagare med samhällsförbättrande företagsidéer genom att dela ut stipendiet Årets Unga Idé i samband med galan Årets Företagare i Sverige. Stipendiet instiftades 2020 med Bengt Bengtssons SIBA-stiftelse som prispartner.

Företagarna har sedan 2016 uppmärksammat unga företagare över hela landet med samhällsförbättrande idéer genom listan 103 unga idéer. Syftet med listan är att lyfta fram förebilder som tack vare sitt entreprenörskap bidrar till utveckling, mångfald och välfärd.

 

Fler nyheter från Företagarna