headphones newspaper video-player
Corona – råd och stöd för företagare

Företagarna Västra Götaland

Vi bevakar och driver Företagarnas företagarpolitiska frågor samt sköter kontakter med regionala politiker, myndigheter, massmedia och andra organisationer. Du är välkommen att antingen kontakta oss eller göra ett besök på vårt regionkontor i Göteborg.

Kontakta regionkontoret

Föreningar i Västra Götaland

Föreningarna utgör grundverksamheten i Företagarna. Nedan hittar du alla i VGL-regionen.

Kontakta regionkontoret i Västra Götaland
Erik Dahlbergsgatan 3 411 26 Göteborg
031-745 40 00
Hitta andra regionkontor
Småföretagsbarometern Västra Götaland 2020

För fjärde året i rad backar småföretagskonjunkturen i Västra Götaland, trots det placerar sig länet strax över riksgenomsnittet. Inför det kommande året förväntar sig företagen en fortsatt negativ utveckling. Dock har lönsamhetstillväxten ökat under det senaste året. Det visar Småföretagsbarometern som presenteras av Företagarna, Swedbank och Sparbankerna.

HantVerket Väst

HantVerket Väst är en ny satsning som ska bli en inspirerande och affärsdriven arbetsplats för hantverksföretagare.  Till en början kommer ca 10 hantverksföretagare få möjligheten att driva sin verksamhet i en kreativ och spännande miljö. Planerad start för inflyttning är hösten 2020. 

Företagare från Västra Götaland firades hos landshövdingen

I början av september utsågs Årets Företagare och Årets Unga Företagare i Västra Götaland hos landshövdingen i Göteborg. Landshövdingen tog emot finalisterna även detta år i det anrika residenset, vilket kändes mycket hedrande då vi var de första gästerna sedan mars.

Stötta småföretagare i Västra Götaland

Det är uppenbart att Coronaviruset sannerligen har satt många företagare i en prekär situation. Därför är det så viktigt att samhället står upp för alla länets jobb- och välfärdsskapare, genom att i den mån det går fortsätta handla lokalt.

Råd och stöd till företag

Här samlar Företagarna artiklar som berör corona-pandemin och hur den påverkar svenska småföretagare.

Företagarnas Digitala Mötesrum - tidigare inspelningar

Företagarnas digitala mötesrum behandlar frågor och läget rörande Covid-19 exklusivt just för dig som är medlem i Företagarna! Här kan du se tidigare inspelningar från våra möten.

Småföretagsvänlig upphandlingspolicy

Varje år gör kommuner och myndigheter inköp för över 700 miljarder kronor. Vi på Företagarna menar att små företag är viktiga aktörer för att kommunerna ska göra goda affärer med dessa pengar.

Därför är jag medlem

Ulrica Sundén Berger driver Berger's Glasjour i Trollhättan. Här berättar hon om varför hon är medlem i Företagarna.

Företagarna bjuder på tårta

Nu bjuds politiker och tjänstemän på tårtkalas med specialgjorda tårtor av de lokala Företagarna-föreningarna för att uppmärksamma småföretagens bidrag till de kommunala skatteintäkterna.

Nyheter från vårt område
Kontakt regionstyrelsen

Här hittar du kontaktuppgifter och en presentation av Regionstyrelsen i Västra Götaland. 
-----

Event i våra föreningar