För att funktionen du försöker använda ska fungera korrekt behöver du uppdatera ditt samtycke. Du kan alltid ändra dig genom att klicka på ikonen nere till höger.

podcast news play företagaren I media förmån faq
Nyheter

Duon bakom Save by Solar är Årets Unga Företagare i Sverige 2020

Publicerad 16 okt 2020
Vinnare av Årets Unga Företagare i Sverige 2020 är Uppsalaföretagarna Linus Werner och Hugo Larsson med Save by Solar.
Se filmen när Linus Werner och Hugo Larsson överraskas med utmärkelsen Årets Unga Företagare i Sverige 2020.

− Det känns helt otroligt. Jag hade inte alls väntat mig det här, säger en överraskad Linus Werner.

− Jag vet inte vad jag ska säga, jag är superdarrig. Det var extremt oväntat, säger en glad Hugo Larsson.

Varför tror ni att ni är Årets Unga Företagare?

vinnare-åuf20.png− Vi har varit väldigt fokuserade från dag ett på en sak, och det är att vi ska hjälpa företag. Vi har alltid varit väldigt värderingsstyrda och det finns en större orsak till att vi gör det vi gör och att det ska finnas ett mål i slutändan som är något annat än att bara driva företag och tjäna pengar.

Save by Solar erbjuder kompletta helhetslösningar för solcellssystem till större kommersiella fastigheter.

− Det här är unga människor som vill förbättra världen som kompromisslösa entreprenörer. Årets Unga Företagare i Save by Solar förvandlar solens strålar till lysande guld. Framtiden är tveklöst deras. Ett stort grattis till Linus Werner och Hugo Larsson, Årets Unga Företagare i Sverige, säger Günther Mårder, vd Företagarna.

Priset delades ut av Företagarnas vd Günther Mårder och Bengt-Åke Ljudén, vd Almi Uppsala. Almi är partner till Årets Unga Företagare i Sverige.

Juryns motivering

Runtom i landet ser vi att alltfler företagare inte enbart drivs av att skapa företag baserat på goda idéer, utan att det även ska gå att konkret peka på den samhällsnytta som företaget skapar. Detta driv kommer tveklöst från många av de unga företagare som vuxit upp i ett samhälle där frågor kring mänskliga rättigheter, social hållbarhet och klimatfrågor ständigt är på agendan. Årets vinnare är inget undantag. Dessa företagare är sanna förebilder som redan skapat sig en spännande och organisk tillväxtresa i en investeringstung bransch. Med målsättningen att driva på utvecklingen mot en förnybar värld hjälper dem kommersiella verksamheter att röra sig i rätt riktning, mot sol-el och en bättre värld.

 

Om Årets Unga Företagare

Årets Unga Företagare är en del av Årets Företagare, en utmärkelse för att uppmärksamma, hylla och lyfta företagare. Den delas ut av organisationen Företagarna. Redan för över 80 år sedan delades föregångare till dagens Årets Företagare-utmärkelse ut. Från mitten av 1980-talet har Årets Företagare korats lokalt och sedan 2007 väljs även en vinnare för hela landet. Almi är partner till Årets Unga Företagare i Sverige.

Våra föreningar utser varje år sin lokala vinnare och av dessa cirka 200 representanter utser våra regioner 21 regionala finalister som går till final i Stockholms stadshus. I år är ceremonin på grund av restriktionerna kring corona-pandemin istället ett livesänt firande på webben.

Fler nyheter från Företagarna