podcast news play företagaren I media förmån faq
Nyheter

Välkommen utvidgning av Rut

Publicerad 13 aug 2020
En breddning och höjning av Rut-avdraget tas med i höstens budgetarbete och väntas bli verklighet vid årsskiftet.
Montering av möbler i bostad är en av de nya tjänsterna som kommer att berättiga till Rut-avdrag.

Från och med januari kommer taket i Rut-avdraget att höjas med 25 000 kronor till 75 000 kronor per år. Dessutom kommer tjänster som ger rätt till avdraget vidgas till att omfatta även tvätt vid tvättinrättningar, montering av möbler och möblering av bostad, transport av bohag till återanvändning och magasinering samt enklare tillsyn av en bostad, till exempel ett fritidshus.

Förändringarna är en del av januariavtalet mellan regeringen och samarbetspartierna Centerpartiet och Liberalerna och förslagen presenterades den 31 januari i ett delbetänkande från Rut-utredningen. Det var också Centerpartiet som meddelade på onsdagen att beslutet skulle komma på torsdagens regeringssammanträde.  

− Företagarna välkomnar att regeringen nu genomför detta förslag. Rut är en viktig reform som har minskat skattekilarna och gett fler vägar in på arbetsmarknaden, säger Företagarnas skattepolitiska expert Patrick Krassén.

Rut-avdraget är ett viktigt verktyg för att minska skattekilar och på så vis minska incitamenten för svartarbete. Det har också bidragit till ökad entreprenöriell aktivitet och framväxten av nya varumärken i ett flertal branscher.

Taggar
Fler nyheter från Företagarna