headphones newspaper video-player
Eva Cooper

Eva Cooper ny regionchef för Företagarna Gävleborg

13 okt 2015
Redo att kavla upp ärmarna - i november börjar Eva Cooper som regionchef för Företagarna Gävleborg.

– Det ska bli väldigt spännande att arbeta tillsammans med företagare i hela Gävleborg för att stärka företagsklimatet. Länets företag utvecklas idag tyvärr sämst i landet. Jag är redo att kavla upp ärmarna och jobba för en vändning tillsammans med länets politiker och skapa bättre villkor för våra företagare – det finns helt enkelt inget alternativ, säger Eva Cooper.

Eva Cooper har tidigare varit politisk redaktör för Hudiksvalls tidning samt ledarskribent på de övriga Hälsingetidningarna. I dag bor hon i Gävle och kommer senast från ett arbete som public affairs-konsult på New Republic där hon bland annat arbetat med arbetsmarknads- och utbildningsfrågor samt regional tillväxt. Hon har även egen erfarenhet av företagande.

Regionchefens uppgifter är att driva lokal, regional och nationell företagarpolitik, opinionsbilda i angelägna företagarfrågor, ge service och information till Företagarnas medlemmar och information och stöd till Företagarnas lokala föreningar.

– 99 procent av företagen i Gävleborg är småföretag. Dessa företag och deras anställda bidrar med ungefär var tredje skattekrona till kommunerna och de skapar fyra av fem nya jobb. De små företagen har stor betydelse för Gävleborg, fortsätter Eva Cooper.

– Jag känner mig väldigt laddad att ta vid efter Thomas Wanke och fortsätta hans goda arbete för Företagarna, avslutar Eva Cooper.

Företagarna skapar bättre förutsättningar för att starta, driva, utveckla och äga företag i Sverige. Vårt arbete är att verka för företagande, företagares rättigheter och bidra till ett klimat som gör det lätt och attraktivt att driva företag.

För ytterligare information:
Eva Cooper, regionchef Företagarna Gävleborg fr o m 2/11 -15, 0708-10 17 83 

Thomas Wanke, regionchef Företagarna Gävleborg t o m 31/10 -15, tel 0733-96 09 40.

Räkna ut kostnaden för ditt medlemskap
VÄLJ MEDLEMSKAP, ANGE POSTNUMMER OCH ANTAL ANSTÄLLDA OCH SE ÅRSKOSTNAD