För att funktionen du försöker använda ska fungera korrekt behöver du uppdatera ditt samtycke. Du kan alltid ändra dig genom att klicka på Cookieinställningar i sidfoten.

podcast news play företagaren I media förmån faq
Nyheter

Anton Gustafsson är Årets Unga Företagare i Kungsbacka

Publicerad 28 maj 2021
– Jag blev väldigt förvånad när jag fick veta att jag skulle utses till Årets Unga Företagare. Det känns såklart fantastiskt roligt! säger Anton, som nyligen fick ta emot den prestigefyllda utmärkelsen.                                                              För Anton har det alltid känts självklart att vara företagare. Han startade sitt första företag när han var 18 år och visst var det tufft ekonomiskt de första åren och det ligger mycket jobb bakom framgångarna men han skulle aldrig byta ut företagande mot något annat.

Vilka företag driver du?

– Jag driver tre företag och även om Card Store är det företag jag officiellt fick utmärkelsen med så var det samtidigt hela ”paketet” som låg till grund för att det blev jag som vann.
Vi har två grossistföretag inom familjen. Card Store säljer gratulationskort i första hand. Mina föräldrar var med från början och efter några år blev även min syster intresserad av att vara med i familjeföretaget. Då valde vi att starta ett till bolag, Papertown, där vi säljer posters och tavlor. Vi jobbar med 700-800 återförsäljare i Card Store och ungefär 150-200 i Paper Town. Utöver familjeföretagen har jag ett eget bolag, Consilium Online, i vilket jag bygger hemsidor och jobbar med prestationsbaserad marknadsföring. Det innebär att jag inte får betalt förrän jag levererat värde till kunden. De två största hemsidorna är aktieskolan.se och västkustinvesteraren.se som tillsammans har 200-300.000 sidvisningar i månaden.

Vilken tror du är den främsta anledningen till att företagen blivit så framgångsrika?

– Min devis är att om jag alltid gör allting lite bättre än konkurrenterna så kommer jag att lyckas. Det räcker inte att vara nummer två eller tre utan jag vill verkligen vara bäst.

Hur fungerar det att som familj arbeta ihop?

– Det går faktiskt jättebra! I början var det lite svårt att få till men sedan alla hittat sina roller har det fungerat väldigt bra. Vi kompletterar varandra på ett bra sätt. Själv är jag innovativ, ivrig och otålig och då finns det andra i familjen som är raka motsatsen och som håller tillbaka mig när det behövs.

Vad ser du för utvecklingsmöjligheter med företagen?

– Med Card Store har vi svårt att etablera oss utanför Sverige, då produkterna är så språkbundna. I Sverige har vi ändå möjlighet att växa med uppskattningsvis 30 procent, så vi siktar på att hitta fler produkter att sälja. Paper Towns produkter är enklare att sälja utanför Sverige, då våra posters och tavlor inte är språkbundna. Vi satsar mest på B2B, där det finns störst möjlighet för oss att växa. Jag har också stora planer när det gäller mitt tredje bolag och förhoppningen är att jag ska kunna börja jobba mer med det efter sommaren.Motivering:

Årets unga företagare har trots sin unga ålder starta och drivit flera bolag i mer än 10 års tid. Personen har under dessa år kunnat använda sin erfarenhet, affärssinne och kunskap kring företagande och entreprenörskap för att också bidra till att förbättra andra företag och privatpersoners ekonomi. Årets unga företagare har många kompetenser och kan allt från gratulationskort till hur man investerar sina pengar bäst och mycket mer därtill.

Se Anton ta emot det prestigefyllda priset Årets Unga Företagare i Kungsbacka 2021.

Fler nyheter från Företagarna