headphones newspaper video-player

Företagsakuten hjälper dig!

Det är nu möjligt för företagare i alla Västerbottens kommuner att kostnadsfritt få hjälp med olika typer av professionell rådgivning om företaget drabbats av Coronakrisen.
Publicerad 18 aug 2020

För dig som företagare

Bakgrunden till Företagsakuten är Coronavirusets spridning och dess påverkan på näringslivet som har lett till att företag och branscher har hamnat i mycket svåra situationer, med stora intäktsbortfall och risk för förluster av arbetstillfällen.

Företagsakuten är till för alla företag i Västerbotten, även för dig som inte är medlem i Företagarna.

Vad kan Företagsakuten hjälpa dig med?

Företagsakuten kan ge rådgivande krisstöd till företag i Västerbotten för att rädda företag och arbetstillfällen. Alla företagare i Västerbotten, oavsett bolagsform, kan vända sig till Företagsakuten. 

Exempel på Företagsakutens insatser:

  • Guidning bland regionala och statliga stöd.
  • Hjälp med ansökningar till stöd och bidrag
  • Kontakter med myndigheter och organisationer
  • Upprättande av handlingsplaner
  • Ekonomiska och juridiska översyner
  • Affärsutveckling för omställning

Rådgivarna hjälper dig och ditt företags specifika utmaning inom ramen för Företagsakuten. Rådgivning sker per telefon eller video.

Kontakt

Kontakta i första hand Företagsakuten genom att maila – vasterbotten@foretagarna.se så kommer en rådgivare att kontakta dig.

Företagsakuten drivs av Företagarna och finansieras av Region Västerbotten och kommunerna i Västerbotten.

Fler nyheter från Företagarna

LAS-sveket kommer tynga arbetsmarknaden

Arbetsrätten är i skriande behov av modernisering, men regeringen, januaripartierna och facket har inte orkat höja sig över det politiska spelet för att leverera seriösa förslag.

Kasta inte mer pengar i sjön!

Regeringens arbetsmarknadspolitik är ett misslyckande och mer pengar till låtsasjobb i vårändringsbudgeten ändrar inte på det.

Granskning: Regelbörda

Det borde vara lätt att göra rätt men regelbördan är fortfarande en av de största utmaningarna för landets företagare. Hotellägare Thérèse Liljeqvist en av dem.

Mer från hela Sverige


Coronakrisen


Krönikor