För att funktionen du försöker använda ska fungera korrekt behöver du uppdatera ditt samtycke. Du kan alltid ändra dig genom att klicka på Cookieinställningar i sidfoten.

podcast news play företagaren I media förmån faq
Nyheter

Han är Företagarnas nya vd

Publicerad 3 jul 2023
Benjamin Dousa tillträder senast vid årsskiftet som ny vd för Företagarna.
Benjamin Dousa.

Företagarna kan med glädje och förväntan meddela att vårens intensiva rekryteringsprocess har kommit i mål.

– Vi sökte efter en vd som kan ta oss till en ny nivå av relevans och utveckling för alla Sveriges företagare. I Benjamin har vi hittat precis de egenskaper och det obevekliga driv som vi vill ha, säger Fabian Bengtsson, ordförande för Företagarnas riksstyrelse.

Benjamin Dousa är i dag vd på Timbro och är utbildad vid Handelshögskolan i Stockholm. Han har tidigare haft olika roller inom Moderaterna och har skrivit opinionstexter för både Svenska Dagbladet och Dagens Industri. Benjamin har också skrivit flera böcker, bland annat Snöflingorna faller över Husby.

– Det är förstås en ära att få förtroendet att leda Sveriges största företagarorganisation. Det är också en rejäl utmaning. Jag vill därför passa på att bjuda in alla landets små och medelstora företag till inflyttningsfest. Inte fysiskt, för så stora arenor har vi inte i Sverige, men som medlemmar i mitt nya hem. Tillsammans kan vi göra fantastiska saker, säger Benjamin Dousa, tillträdande vd på Företagarna.

Benjamin Dousa kommer att tillträda som vd på Företagarna senast vid årsskiftet.

Taggar
Riks Nyhet
Fler nyheter från Företagarna