För att funktionen du försöker använda ska fungera korrekt behöver du uppdatera ditt samtycke. Du kan alltid ändra dig genom att klicka på Cookieinställningar i sidfoten.

podcast news play företagaren I media förmån faq
Nyheter

Årets Hållbara Företagare 2023 är utsedd

Publicerad 22 jun 2023
Vinnaren Kjell Petersson - Casseroll Foodtruck firades tillsammans med ett åttiotal gäster vid ett event hos Sky High Meetings Turning Torso
fr v Charlotte Widing, Marie Nilsson, Kjell Petersson, Patricia Håkansson, Anneli Wessman

 Årets Hållbara Företagare 2023 är utsedd och vinnare är Kjell Petersson Casseroll Foodtruck.  Ett stort grattis till en mycket värdig vinnare.

Priset delas ut av Företagarna Öresund tillsammans med Swedbank och Sparbanken Skåne.

Utdelningen ägde rum på Sky High Meetings Turning Torso tillsammans med ett åttiotal gäster som bjöds på god mat från Segers Mat och en härlig After Work.

Fler bilder från eventet ser du nedan - fotograf Billy Lindberg 

Förutom äran och ett diplom bidrog Swedbank och Sparbanken Skåne med vardera en check på 10.000 kr till vinnaren.  Stort tack för vårt goda samarbete och att ni bidrar till att lyfta priset.

Vi ser framemot att Kjell får presentera sig själv och sin välsmakande hållbart producerade mat på vår Företagslunch den 7 september hos Green Innovation Park i Alnarp, anmäl dig HÄR

Juryns motivering

Årets vinnare har sedan 2015 arbetat aktivt med hållbarhet genom att laga mat av närodlade råvaror. Företagaren är tydlig i sitt budskap och delar gärna med sig av kunskap och inspiration.

Årets vinnare lagar mat från grunden helt utan tillsatser och ser en stor vinst i att erbjuda sina kunder slow cooking street food med råvaror från småskaliga odlare och uppfödare.

Företagaren deltar också i olika projekt för att motverka till exempel utfiskning. Varje mål mat som serveras finansierar ett mål mat till en hungerdrabbad människaoch hållbarhet går som en röd tråd genom hela verksamheten.

Priset går till en inspiratör som nästan dagligen via sin foodtruck är på plats i vårt närområde och bjuder på hållbar, god och närproducerad mat.

Vi har det här året tagit emot ett trettiotal nomineringar och det är en glädje att ta del av innehållet där var och en nominering beskriver en företagare som aktivt arbetar med hållbarhet i fokus.

Hållbarhet täcker många olika områden och det visar också de nomineringar som kommit in.

Det här året var det tre företag som placerade sig  i toppen och det var små skillnader så vi säger också grattis till  -

Carl-Johan Björkman – Hr Björkmans Entrémattor

Företaget har utvecklat en unik tvättmetod av företrädesvis entrémattor som sparar stora mängder vatten i ett cirkulärt återanvändande vattensystem.

Kunderna hyr mattor av företaget som löpande byts ut och tvättas efter behov vilket bidrar till en hållbar affärsmodell.

Victor Falkenklev – Rifil AB

Företaget har 2022 öppnat Sverige Största laddstation för tunga elfordon.

På laddstationen vid Stora Bernstorp kan 40 tunga lastbilar ladda samtidigt. Företaget har också investerat i stor egen solcellspark för att skapa egen grön energi.

Redan nu kan du gå in och nominera någon till utmärkelsen 2024

 

 

Bilder från utdelningen

afterwork 20 juni10 förminskad.jpgafterwork 20 juni11 förminskad.jpgafterwork 20 juni23 förminskad.jpgafterwork 20 juni28 förminskad.jpgafterwork 20 juni29 förminskad.jpgafterwork 20 juni31 förminskad.jpgafterwork 20 juni33 förminskad.jpgafterwork 20 juni34 förminskad.jpgafterwork 20 juni19 förminskad.jpgafterwork 20 juni18 förminskad.jpgafterwork 20 juni17 förminskad.jpgafterwork 20 juni1 förminskad.jpg

Fler nyheter från Företagarna