För att funktionen du försöker använda ska fungera korrekt behöver du uppdatera ditt samtycke. Du kan alltid ändra dig genom att klicka på Cookieinställningar i sidfoten.

podcast news play företagaren I media förmån faq
Nyheter

Årets Företagare Solna 2021 – Passionerad för patientupplevelsen

Publicerad 17 dec 2021
Årets Företagare Solna 2021 utsågs under pompa och ståt vid Frukostbrickan den 8 december. Årets vinnare är Marianne Hanna på Medijohn AB (Frösunda Husläkarmottagning).

Starta företag är aldrig enkelt och varje företagare har sin egen drivkraft till att lyckas. Företagare inom primärvården brukar ofta drivas av viljan att kunna rå om sin egen tid eller av affären i sig. Det är sällan som drivkraften är så fokuserat på patientupplevelsen som hos Årets Företagare Solna 2021. Att lyssna när de berättar om sin framgångssaga är som att läsa ur en toppsäljande managementbok – hur de med gott ledarskap byggt ett passionerat team, som med gemensam målbild där kunden klockrent står i centrum har byggt ett solitt och framgångsrikt företag. Det är bara att applådera! Ett stort grattis till Marianne Hanna på Medijohn AB (Frösunda Husläkarmottagning).

Juryns motivering

”Årets företagare har trotsat barriärer i ett nytt land och realiserat sin vision om att ta hand om människor. Denna företagsledare driver sitt företag med en stor portion tillit, engagemang och ödmjukhet som smittar av sig till både kunder och medarbetare. Inte helt oväntat är denna verksamhet toppvalet bland kunder i Solna och en av de bästa i länet. Ett inkluderande ledarskap med en ständig strävan om att ge tillbaka är nyckeln till framgång. Juryn ser en företagsledare som skapat en varm och öppen kultur på arbetsplatsen. Tillsammans med erfarenhet, kompetens och ansvarskänsla bidrar hon stort till ett ökat välmående i vårt närsamhälle.”

Juryn bestod av: Hami Rashidi, Företagarna Solna, Evrim Erdal, Solna stad och Sara Strand, Nyföretagarcentrum Solna-Sundbyberg.

Skakig start

Företaget startades med sikte att öppna en husläkarmottagning i Frösunda – det område i Solna som gått från att primärt ha militär verksamhet till att idag ha kontorsbyggnader och bostäder för runt 7000 personer. Dvs ett område med klart behov av en husläkarmottagning. Förutsättningen var dock att först hitta en lokal. De fick leta i 2 år (!) innan de hittade en fastighetsägare som var villig att hyra ut till en vårdcentral (momsbefriad verksamhet). Även bankerna var svårflörtade eftersom de inte har mycket erfarenhet från sådan slags verksamhet. Men skam den som ger sig! Idoghet, kreativ problemlösning och fast beslutsamhet - till slut fick de ett hyresavtal genom ett samarbete med ett apotek, och de kunde börja sin verksamhet.

Toppranking redan från början

Fokus från starten har varit ett personligt bemötande, utökad tillgänglighet och breda kompetenser som kan möta alla primärvårdsbehov. Det innebär att alla patienter har sin egen läkare; Husläkarmottagningen är öppen både kvällar och helger och erbjuder hembesök för de äldre; De tillhandahåller all primärvård såsom diabetes- & astmasköterskor och barnpsykolog. Företagskulturen är nyckel till framgång, där alla medarbetare arbetar passionerat för att leverera på bästa patientupplevelsen. Vilket har gett resultat! Företaget har raskt ökat sin placering i regionens ranking, och är idag rankad som en av Solnas bästa husläkarmottagningar.

Ägarstyrning är nyckeln

Företagets framgång har inte bara lockat nya kunder, utan även lockat till sig potentiella köpare. Det är flera företag som visat intresse för att köpa verksamheten. Svaret är dock alltid densamma – ett tveklöst nej. Marianne värnar om patientupplevelsen, och hennes uppfattning är att det är ägarstyrningen som gör att fokus hålls på kärnverksamheten – patienten. Och det är detta fokus som motiverar teamet, ger nöjda kunder och gör företaget framgångsrikt.

Åter igen - ett stort grattis till Marianne Hanna på Medijohn AB (Frösunda Husläkarmottagning) till priset som Årets Företagare Solna 2021!

Se hela prisutdelningen här

Om Årets Företagare

Årets företagare är ett prestigefyllt pris som delas ut av branschorganisationen Företagarna i kommuner runt om i Sverige. I Solna delas priset ut av Företagarna Solna tillsammans med Solna Stad.

Vinnaren i Solna går vidare till en regionfinal. Varje region utser sedan en finalist som representerar dem i den nationella finalen. Vinnaren till Årets Företagare i Sverige koras i samband med Företagarnas årliga gala i stadshuset i mitten av oktober. Vinnaren utses av en jury bestående av framgångsrika företagare och erfarna företagsledare.

Fler nyheter från Företagarna